Gündem

Diyarbakır'da LÖSEV İncileri Projesi Kapsamında Anlamlı Etkinlik

Lösemili çocuklar için düzenlenen bu özel etkinlikte neler yaşandı ve projenin amacı nedir?

Diyarbakır'da LÖSEV İncileri Projesi Kapsamında Anlamlı Etkinlik
14-05-2024 08:44
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da "LÖSEV İncileri Projesi" çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen bu etkinlikler, Kayapınar Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'nin bahçesinde 700 öğrencinin katılımıyla yapıldı.

Etkinlik Detayları ve Öğrenci Katılımı

Öğrenciler, lösemili çocuklar hakkında bilinçlenmek ve farkındalık yaratmak adına resimler çizdi ve bu resimler sergilendi. Ayrıca, müzikli dans gösterileri ve şiir okumalarıyla etkinlik renklenirken, çocukların sosyal ve kültürel etkileşimde bulunmalarına olanak sağlandı.

LÖSEV Koordinatöründen Umut Verici Mesajlar

LÖSEV İncileri Projesi Koordinatör Yardımcısı Belis Doğan Bayhan, vakfın Türkiye genelinde lösemi ve kanserle mücadele eden hastalara sağlık, eğitim, sosyal ve psikolojik alanlarda nasıl destek sağladığını anlattı. Bayhan, "Bir çocuğun gülüşünden daha değerli bir şey olamaz." diyerek, vakfın 25 yıldır gönüllülerden ve destekçilerden nasıl güç aldığını vurguladı.

"Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitimde işbirliği kapsamında sürdürdüğümüz LÖSEV İncileri Projemiz ile Türkiye genelinde okullarımızda öğrenci ve öğretmenlerimizle sağlıklı yaşama dikkati çekmek, lösemi ve kanserden korunmak, gönüllülük ve sosyal sorumluluk konularında çeşitli bilgilendirme, bilinçlendirme faaliyetleri yapmak için etkinlikler gerçekleştiriyoruz." - Belis Doğan Bayhan

Bu tür etkinliklerin, lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklara moral vermek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi. Bayhan, toplumun her kesiminin bu tür hastalıklarla mücadele edenler için bir şeyler yapabileceğini ve iyiliğin bulaşıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi verilerek, onların bu önemli sosyal sorumluluk projesindeki rolleri takdir edildi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER