Gündem

Diyarbakır'da "Gazze Dayanışma Çadırı" Kuruldu: Üniversite Öğrencilerinden Büyük Destek

Üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için ne tür eylemler düzenliyor? Diyarbakır'daki dayanışma çadırı, uluslararası eylemlere nasıl bir destek sunuyor?

Diyarbakır'da "Gazze Dayanışma Çadırı" Kuruldu: Üniversite Öğrencilerinden Büyük Destek
18-05-2024 09:12
DİYARBAKIR

Dicle Üniversitesi'nde Dayanışmanın Simgesi: Gazze Çadırı

Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarına tepki göstermek ve ABD'deki üniversitelerde başlatılan eylemlere destek vermek amacıyla DÜ yerleşkesine "Gazze Dayanışma Çadırı" kurdu. Çadır, Filistin bayrakları ve "Gazze için kampüsler ayağa" ile "Gazze için acil süresiz ateşkes" yazılı pankartlarla donatıldı.

Üniversitelerde Geniş Çaplı Eylemler

Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerde benzer eylemler gerçekleştiriliyor. Tekirdağ'da tıp öğrencileri ve doktorlar, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde genel öğrenci topluluğu, Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi öğrencileri ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde düzenlenen kermes ile Filistin'e destek gösterisi düzenleniyor. Malatya'daki üniversite öğrencileri de İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak için sokaklara döküldü.

Dicle Üniversitesi'nde Çadırlarla Destek

Dicle Üniversitesi yerleşkesinde "Gazze Dayanışma Çadırı"na ek olarak, bazı öğrenciler desteklerini göstermek için çadırlarını çadırın yanına kurarak eyleme fiziksel olarak katılım sağladılar.

Mehmet Çakır'dan Açıklamalar

DÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Çakır, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan ve dünya genelinde üniversiteleri harekete geçiren çadır eylemini desteklemek için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Çakır, iki gün sürecek eylemin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Çakır, "İsrail'in bitmek bilmeyen saldırılarına sessiz kalmamak için bu eylemi düzenledik. İsrail soykırım yapıyor, saldırılar durmuyor. Bu bir soykırımdır, katliamdır ve bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Katliam ve soykırım dursun diye buradan haykırıyoruz." dedi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER