Yaşam

Diyarbakır’da TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Diyarbakır’da devam eden TOKİ Deprem Konutları projesi, içmesuyu isale hattı çalışmalarıyla hız kesmeden sürüyor. Bu projede neler oluyor? Hangi aşamalara gelindi?

Diyarbakır’da TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor
02-07-2024 11:30
DİYARBAKIR

Projenin Detayları

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’da inşası süren TOKİ Deprem Konutlarının içmesuyu isale hattında çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Suyun Her Damlası Değerli

DSİ Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu çerçevede, Diyarbakır-Bağlar TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattı inşaatı çalışmaları devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın açıklamasına göre, proje kapsamında 21 kilometresi çelik, 9 kilometresi HDPE olmak üzere toplam 30 kilometre boru döşenecek. Ayrıca 3 adet içmesuyu deposu, 1 adet pompa istasyonu ve gerekli diğer küçük sanat yapıları yapılacak.

- DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Proje çerçevesinde 21 kilometresi çelik, 9 kilometresi HDPE olmak üzere toplam 30 kilometre boru döşenmesi, 3 adet içmesuyu deposu, 1 adet pompa istasyonu ve gerekli diğer küçük sanat yapıları yapılacaktır” 

Fiziki Gerçekleşme Oranı

İşin tamamlanması ile toplam 20 bin adet deprem konutunun içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Diyarbakır-Bağlar TOKİ Deprem Konutları İçmesuyu İsale Hattı işinde fiziki gerçekleşme oranı ise %75 seviyesinde. Bu büyük proje, bölgedeki su sorununu çözmek ve deprem konutlarında yaşayan vatandaşların su ihtiyacını karşılamak için büyük bir adım niteliğinde.

Proje tamamlandığında, Diyarbakır-Bağlar TOKİ Deprem Konutları sakinlerinin su ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte, bölgede önemli bir alt yapı sorununa çözüm getirilmiş olacak.

Bu proje, hem deprem konutlarının hem de çevredeki yerleşim yerlerinin uzun vadeli su ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmış olup, DSİ’nin sürdürülebilir su yönetimi politikasının bir parçasıdır.

Çalışmaların hızla devam ettiği bu projede, her bir adım büyük bir titizlikle planlanmakta ve hayata geçirilmektedir.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER