Gündem

Diyarbakır'da Yeni Bir Başlangıç: "Gelecek için Dönüşümü Başlat Projesi"

Gençlerin Geleceği İçin Dönüşüm Mümkün mü? Diyarbakır'dan Yeni Bir Ses Yükseliyor!

Diyarbakır'da Yeni Bir Başlangıç: "Gelecek için Dönüşümü Başlat Projesi"
25-05-2024 09:00
DİYARBAKIR

Projenin Tanıtımı ve Amacı

Dicle Üniversitesi, "Gelecek için Dönüşümü Başlat Projesi"nin tanıtımını gerçekleştirdi. Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin katılımıyla, temiz teknoloji, iklim değişikliği, afet dayanıklılığı, yeşil ekonomi ve biyoteknoloji gibi hayati konularda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu proje, ABD Büyükelçiliği Hibe Programı tarafından desteklenmektedir.

Çoklu Etkinlikler ve Gençlere Teşvik

Proje kapsamında, fiziksel buluşmaların yanı sıra gençlerin yenilikçi ve toplumsal etkisi yüksek girişimler geliştirmeleri teşvik ediliyor. Bu etkinlikler, gençlerin yaratıcılıklarını ve girişimcilik yeteneklerini geliştirmek için önemli bir platform sunuyor.

Eğitim ve Atölye Çalışmaları

Türkiye genelinde düzenlenecek eğitim ve atölye çalışmaları, projenin temel taşlarını oluşturuyor. Bu çalışmalar, gençlerin teorik bilgileri pratiğe dökerek gerçek dünya sorunlarına çözümler üretmelerine olanak tanıyor. Dicle Üniversitesi'nde gerçekleşen ikinci etkinlik, katılımcılara farklı deneyimler sunma fırsatı sağladı.

Bilgilendirme ve Panel Tartışmaları

TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Uzman Yardımcısı Kübra Geysi'nin moderatörlüğünde düzenlenen panelde, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, projenin detayları hakkında bilgilendirme yaptı. Panelde, proje kapsamındaki hedefler ve gençlerin bu süreçte nasıl bir rol üstlenebilecekleri ele alındı.

Fikir Atölyeleri ile Yerel Katılım

Girişimcilik ve Gençlik Direktörü Kadir Yusuf Öztürk'ün liderliğinde gerçekleştirilen fikir atölyesi, yerel ekosistem paydaşları ve gençlerin bir araya gelmesini sağladı. Bu atölye, yerel ve ulusal düzeyde sürdürülebilir gelişim için yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırladı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER