Gündem

Diyarbakır'da Yerel Seçimler İçin Sandıklar Hazır

Yarın gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi, Diyarbakır'da 1 milyon 160 bin 320 vatandaşın oy kullanacağı 3 bin 975 sandık kurulumu tamamlandı. Acaba bu hazırlıklar nasıl yapıldı ve vatandaşlar için hangi özel önlemler alındı?

Diyarbakır'da Yerel Seçimler İçin Sandıklar Hazır
30-03-2024 19:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır Seçime Hazır

Türkiye genelinde büyük bir heyecana sahne olacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için Diyarbakır'da yapılan hazırlıklar tamamlandı. Diyarbakır'da yaşayan 1 milyon 160 bin 320 vatandaş, okul sınıflarına kurulan kabin bölümlerinde oy kullanacak. Toplamda 7'si seyyar olmak üzere 3 bin 975 sandığın yerleştirildiği görülüyor.

Seçim İçin Alınan Özel Önlemler

Merkez Kayapınar ilçesindeki Şehit Sabri Kün İlkokulu'nda, oy kullanılacak sandık numaraları kapı ve duvarlara görünür şekilde asıldı. Kabin ve sandıklar sınıflara yerleştirilerek, seçmenlerin rahat ve düzenli bir şekilde oy kullanmaları için gerekli düzenlemeler yapıldı. Ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat eden vatandaşlar, evlerinden alınıp oy kullanacakları okula götürülecek özel bir hizmetten faydalanabilecek.

İlçelerdeki Oy Kullanma Durumu

Verilere göre, Diyarbakır'da en fazla oy kullanılacak ilçe 274 bin 650 kişi ile açıklanırken, en az oy kullanılacak ilçe 9 bin 981 kişi ile Kocaköy olarak belirlendi. Bu veriler, şehrin farklı bölgelerindeki demografik yapı ve seçmen dağılımını gözler önüne seriyor.

"31 Mart seçimleri için Diyarbakır'daki okullarda 3 bin 975 sandık kuruldu."   İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER