Sağlık

Diyarbakır'daki "TJK At Hastanesi" Şampiyon Atlar İçin Umut Kaynağı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun Yarış Atlarına Hayat Veren Hastane: Peki, Bu Başarı Nasıl Elde Edildi?

Diyarbakır'daki "TJK At Hastanesi" Şampiyon Atlar İçin Umut Kaynağı
14-11-2023 13:57

At Yarışlarının Kalbi Diyarbakır Hipodromu'nda Atıyor

Türkiye'nin en büyüğü olan Diyarbakır Hipodromu, 2009 yılında başlayan resmi yarışlarla at yarışı heyecanını sürekli kılıyor. Hipodrom, kent merkezinin 22 kilometre uzağında bulunan Çınar ilçesinde yer alıyor ve Türkiye Jokey Kulübü ( TJK) bünyesinde faaliyet gösteren TJK At Hastanesi, bölge şampiyonu Safkan İngiliz ve Arap atlarına sağlık hizmetleri sunuyor.

Tam Teşekküllü Tedavi ve Sağlık Kontrolleri

Atların rutin sağlık kontrollerinin yanı sıra yarışlarda yaralanma veya sakatlanma durumlarında da gerekli tıbbi müdahaleler yapılabiliyor. Böylece atlar, Ankara veya İstanbul'a gönderilme zorunluluğundan kurtuluyor. Hastanede, acil müdahale, röntgen, ultrason, radyoloji, yoğun bakım ve uyandırma odaları gibi birçok bölüm bulunuyor. Günde ortalama 100 atın sağlık kontrolü ve tedavisi bu hastanede gerçekleştiriliyor.

Hastane 7/24 Hizmet Veriyor

TJK At Hastanesi Başhekimi Yunus Çelik, hastanenin sadece hipodromdaki atlar için değil, çevre illerden gelen atlara da hizmet verdiğini ve 7 gün 24 saat açık olduğunu belirtti. Çelik, hastanede yılda 8 bin muayene hizmeti gerçekleştirildiğini ve İstanbul ile Ankara'daki hastanelerde sunulan hizmetlerin aynısının burada da verildiğini ifade etti.

Koruyucu Sağlık Hizmetleri de Mevcut

Veteriner Dilara Ete, hastanede ileri görüntüleme yöntemleri kullanıldığını ve atların tedavi dışında koruyucu amaçlı da getirildiğini açıkladı. Ete, laboratuvarın da aktif şekilde kullanıldığını belirterek, hastanenin tam teşekküllü bir hizmet sunduğunu vurguladı.

"Atlarımız emin ellerde, güvende. Bir insana nasıl davranılıyorsa atlara da o şekilde davranıyorlar. En iyi hizmeti veriyorlar." - Faruk Şeşen, At Sahibi

At sahibi Faruk Şeşen, hastanenin varlığının bölge için büyük bir şans olduğunu ve atının sağlık durumunun burada iyileştiğini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER