Yaşam

Diyarbakır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Filistin’e Destek Mesajı

Filistin'de yaşananlara Diyarbakır’dan hangi mesaj verildi? İsrail'in politikalarına karşı mücadele nasıl devam edecek?

Diyarbakır’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Filistin’e Destek Mesajı
07-10-2024 20:00
DİYARBAKIR

AK Parti İl Başkanı'ndan Sert Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Hz. Süleyman Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmüne karşı tepkisini dile getirdi. Ocak, İsrail'in uzun yıllardır süren işgal politikaları nedeniyle Filistin halkının büyük acılar çektiğini belirtti ve "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu zulme karşı mücadelemiz devam edecek" dedi. Açıklamasında, İsrail’in 77 yıllık işgal ve katliam geçmişine dikkat çeken Ocak, Filistin'in insanlığın vicdan davası olduğunu vurguladı.

İsrail'in Saldırıları Sona Ermeli

7 Ekim'in, İsrail’in katliam ve soykırım politikalarının artarak devam ettiği bir tarih olduğunu söyleyen Ocak, son bir yılda 17 bini çocuk ve 11 bini kadın olmak üzere 42 binden fazla Filistinli’nin yaşamını yitirdiğini ifade etti. "İsrail, Ortadoğu'da istikrarı tehdit eden bir yapı" diyen Ocak, İsrail'in bu politikalarının sadece Filistin’i değil tüm bölgeyi etkileyen bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Ocak, dünya ülkelerinin İsrail'e karşı sessiz kalmasını da eleştirerek, İsrail’in Nazi Almanya’sı ile benzer bir ideolojiye sahip olduğunu iddia etti.

İslam Dünyasına Çağrı

İslam dünyasının, Filistin’de yaşananlara karşı birleşememesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Ocak, "İsrail'in saldırgan politikalarının ülkemize de yönelebileceği riskini görüyoruz," diyerek Türkiye'nin stratejik hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. Ocak, bölge ülkelerinin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin, Filistin halkına yapılan zulme karşı net bir tavır sergileyeceğini belirten Ocak, tüm Müslüman ülkeleri bu mücadelede birleşmeye davet etti.

Vadedilmiş Topraklar İddiasına Tepki

İsrail'in "Vadedilmiş Topraklar" iddiasını eleştiren Ocak, İsrail’in bu kapsamda Türkiye topraklarını da tehdit ettiğini söyledi. Bu planların farkında olduklarını belirten Ocak, Türkiye’nin, topraklarına yönelik herhangi bir saldırı durumunda güçlü bir duruş sergileyeceğini vurguladı. İsrail'in Ortadoğu'daki saldırgan tutumunun, tüm bölge için bir tehlike oluşturduğunu ifade eden Ocak, "Türkiye, toplumsal istikrarı koruyarak uluslararası tehditlere karşı güçlü kalacaktır" dedi.

İsrail'e Yönelik Uluslararası Tepki Talepleri

Ocak, İsrail’in işgal politikalarına karşı uluslararası camianın daha etkili adımlar atması gerektiğini belirtti. Dünya ülkelerinin İsrail’e karşı daha net bir duruş sergilemesini talep eden Ocak, İsrail’in bölgeyi ateşe atma tehlikesine karşı uluslararası toplumun uyanık olması gerektiğini vurguladı. Özellikle İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hesap vermesi gerektiğini ifade eden Ocak, İsrail'in Ortadoğu'daki barışı tehdit ettiğini dile getirdi.

“Filistin, Tüm İnsanlığın Vicdan Davasıdır”

Basın açıklamasının sonunda, Filistin’in yalnızca bir coğrafi alan veya bir halkın mücadelesi olmadığını söyleyen Ocak, Filistin’in tüm insanlık için bir vicdan meselesi olduğunu ifade etti. Ocak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Filistin davasını desteklemeye ve İsrail'in zulmüne karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" diyerek Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. Ocak, tüm vatandaşları bu konuda tek bir cephede birleşmeye davet etti.

“Filistin, sadece bir coğrafi bölge değil, tüm insanlığın vicdan davasıdır.” Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER