Gündem

Diyarbakır'ın "Özel" Çocukları Tarihi Mekanlarda Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nun mezuniyet töreni, tarihi mekanların arasında ne tür bir coşku yarattı?

Diyarbakır'ın "Özel" Çocukları Tarihi Mekanlarda Mezuniyet Sevinci Yaşadı
22-05-2024 09:06
DİYARBAKIR

Mezuniyetin Tarihi Atmosferde Kutlanması

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nun ilk mezunları, hafif düzeyde otizmli ve zihinsel engeli bulunan öğrenciler, eğitim aldıkları okuldan mezun olmanın coşkusunu tarihi mekanlarda yürüyüş yaparak ve kep atarak kutladılar. Bu özel gün, öğrencilerin mezuniyet heyecanını tarihi Sur ilçesinin cadde ve sokaklarında yaşamalarına olanak tanıdı.

Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nun Eğitim Misyonu

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 2021 yılında hizmete açılan okul, bu yıl ilk mezunlarını verdi. Okul müdürü Erkan Demirci, öğrencilere tarım, konaklama ve el sanatları gibi alanlarda dört yıl boyunca mesleki eğitim verdiklerini belirtti. Demirci, mezuniyetin sadece bir bitiş değil, aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin Geleceğe Hazırlanışı

Demirci, mezun olan öğrencilerin okulla olan bağlarının kesilmeyeceğini, bazı öğrencilerin okulda istihdam edileceğini veya Halk Eğitim Merkezi kursları aracılığıyla mesleki becerilerini geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. Bu yaklaşım, öğrencilerin hem topluma entegre olmalarını sağlamakta hem de onlara sürekli bir gelişim yolu sunmaktadır.

Öğrencilerin Mezuniyet Coşkusu ve Hedefleri

Mezun olan öğrencilerden Abdullah Tuşar, üniversite eğitimi almayı hedeflediğini belirterek, "Çalışacağım, çabalayacağım ve elimden ne gelirse onu yapacağım. Bu gururu yaşayacak olan öğretmenlerim ve annem. Bu gururu ve heyecanı anneme hediye ediyorum," diyerek duygularını ifade etti. Meryem Yaz ise aldıkları eğitimin ardından mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Ziyaretler ve Kep Atma Töreni

Öğrenciler, cüppe ve kepleri ile Sur Kaymakamlığını ziyaret ederek, tarihi Dört Ayaklı Minare ve Ulu Cami'ye geçtiler. Ulu Cami önünde düzenlenen kep atma töreni ile mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin eğitim hayatlarının önemli bir dönüm noktasını simgeliyor ve onların topluma katkıda bulunacak bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlıyor. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER