Gündem

Diyarbakır'ın Tarihi Fetih Yürüyüşü ile 1385. Yıl Dönümü Kutlandı

Fetih Camisi'nden Hz. Süleyman Camisi'ne Meşalelerle Yürüyüş: Diyarbakır'da Fethin Yıl Dönümü Nasıl Kutlandı?

Diyarbakır'ın Tarihi Fetih Yürüyüşü ile 1385. Yıl Dönümü Kutlandı
27-05-2024 08:27
DÄ°YARBAKIR

Diyarbakır, İslam orduları tarafından fethedilişinin 1385. yıl dönümünü "Fetih Yürüyüşü" ile coşkulu bir şekilde kutladı. Sabah namazının ardından Fetih Camisi'nden başlayan yürüyüş, Hz. Süleyman Camisi'ne kadar devam etti.

Yürüyüşe Katılan Kalabalık

Meşalelerin ışığı altında yürüyen kalabalık, Diyarbakır'ın tarihi dokusunu bir kez daha hatırlattı. Bu anlamlı yürüyüşe, şehrin dört bir yanından vatandaşlar katıldı. Hz. Süleyman Camisi'ne ulaşıldığında, cami yerleşkesinde düzenlenen etkinliklerle kutlama devam etti.

Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Dualar

Cami yerleşkesindeki etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti ardından İl Müftüsü Celal Büyük tarafından dualar okundu. Bu dualar, fethin manevi atmosferini pekiştirdi ve katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Vali'nin Mesajı

Vali Ali İhsan Su, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, İslam dininin hoşgörü, sevgi, kardeşlik ve barış mesajlarına vurgu yaptı. Diyarbakır'ın uzun tarihinden ve ezanın hiç dinmediğinden bahsederken, Türkiye'nin her karış toprağında şehitlerin kanı olduğunu ve ezanların kıyamete kadar dinmeyeceğini ifade etti.

Katılımcılara Çorba İkramı

Yürüyüşe katılanlara Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi tarafından sıcak çorba ikram edildi. Bu jest, sabahın erken saatlerinde başlayan ve duygusal anlarla dolu yürüyüşün ardından katılımcılara moral verdi.

Geniş Katılım

Etkinlik, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, HÜDA PAR İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla daha da anlam kazandı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER