Gündem

Diyarbakır'ın Tescilli Ciğeri, Ramazan Ayında da İştahları Kabartıyor

Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Diyarbakır'ın Meşhur Ciğer Kebabı, İftar Sofralarının Baş Tacı

Diyarbakır'ın Tescilli Ciğeri, Ramazan Ayında da İştahları Kabartıyor
20-03-2024 19:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın tescilli lezzeti ciğer kebabı, Ramazan ayında da şehrin en çok tercih edilen yemeklerinden biri olmayı sürdürüyor. Özellikle iftar saatlerinde ocakbaşlarının vazgeçilmezi olan ciğer kebabı, her gün yaklaşık 500 kilogram satışa ulaşarak, kentin gastronomi alanındaki zenginliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Ciğerin Ramazan Ayındaki Yükselişi

Diyarbakır'ın kendine has mutfağı ve lezzetleri arasında özel bir yere sahip olan tescilli ciğer kebabı, Ramazan ayında vatandaşların damaklarında unutulmaz bir haz bırakıyor. Ciğer ustası Onur Erdin, Ramazan ayında günde yaklaşık 500 kilogram ciğer satışı gerçekleştirdiklerini ve doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını belirtiyor. Erdin, "Ramazan ayında iftara yakın hazırlıklarımıza başlıyoruz. Diyarbakır deyince akla ilk gelen lezzetlerden biri ciğerdir ve Ramazan sofralarımızın da vazgeçilmezlerinden" diye ekliyor.

Ocakbaşında Ciğer Keyfi

İftarını ciğer kebabıyla açmak isteyen vatandaşlar, bu lezzeti ocakbaşında tatmanın ayrıcalığını yaşıyor. Vatandaşlar, özellikle ciğerin sıcak ve ocakbaşında yenilmesinin önemine dikkat çekiyor. Sevgi Yalçın, "İftarımızı tescilli ciğerimizle açmak için öncesinden rezervasyon yaptırdık. Ocakbaşında ciğer yemek daha bir zevkli oluyor" derken, Mehmet Keskin ise, "Ramazan ayında ailece iftarımızı ciğerle açalım dedik. Maksadımız güzel bir günde ocakbaşında iftarımızı açmak" ifadelerini kullanıyor.

"Ciğerimizi bir de biberle birleştirirsek daha bir tescilli oluyor. Tescilli ciğerimiz damak tadımızın vazgeçilmezi." - Sevgi Yalçın

Diyarbakır'ın tescilli ciğeri, Ramazan ayında da şehrin gastronomik zenginliğini sergileyerek, yerel ve ziyaretçi tüm gurmelerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İftar sofralarının baş tacı olan bu lezzet, Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde, dostluk ve paylaşımın simgesi haline geliyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER