Gündem

Diyarbakır Müzesi'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümünde 90 Bininci Ziyaretçi Çiçeklerle Karşılandı

Diyarbakır Müzesi'nin 90. yıl dönümü etkinliklerinde 90 bininci ziyaretçi nasıl karşılandı? Zübeyde Karaman bu özel günde neler yaşadı?

Diyarbakır Müzesi'nin 90. Kuruluş Yıl Dönümünde 90 Bininci Ziyaretçi Çiçeklerle Karşılandı
27-06-2024 16:15
DİYARBAKIR

Özel Karşılama Töreni

Diyarbakır Müzesi, 90. kuruluş yıl dönümünü kutladığı bu özel günde, 90 bininci ziyaretçisini büyük bir coşkuyla karşıladı. Merkez Sur ilçesinde yer alan İçkale Müze Kompleksi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, bu yıl müzeyi ziyaret eden 90 bininci kişi olan Zübeyde Karaman, personel tarafından çiçeklerle karşılandı.

Zübeyde Karaman'ın Duygusal Anları

Ziyaretçi Zübeyde Karaman'a çiçeklerin yanı sıra özel baskı para ve 90 bininci ziyaretçi sertifikası da takdim edildi. Rehber eşliğinde müzeyi gezen Karaman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mardin'den gelen arkadaşını gezdirmek için İçkale Müze Kompleksi'ne geldiklerini belirtti.

"Geldiğimizde 90 bininci ziyaretçi olduğumuzu öğrendik. Çiçeklerle karşılandık, çok mutluyuz. Çok güzel bir yer ve buraya herkesi bekleriz."

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl'ün Açıklamaları

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, 1934 yılında kurulan Diyarbakır Müzesi'nin Cumhuriyet'in ilk müzelerinden biri olduğunu vurguladı. Şimdiye kadar 36 etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Gizligöl, "Bu etkinliklerle ziyaretçi sayılarımızı arttırdık. Bu yılki hedefimiz 200 bin ziyaretçiydi. Bugün de 90 bininci ziyaretçimizi ağırladık." ifadelerini kullandı.

Gizligöl, müzenin geçmişi ve bugünü hakkında bilgi vererek, yapılan etkinliklerin önemine değindi ve ziyaretçilerin müzeye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müze Etkinliklerinin Önemi

Diyarbakır Müzesi'nin düzenlediği etkinlikler, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Müzede gerçekleştirilen her etkinlik, ziyaretçi sayısını artırarak, bölgenin kültürel zenginliklerini tanıtma amacı güdüyor.

90. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen bu etkinlikler, müzenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve Zübeyde Karaman gibi ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Geçmişin izlerini günümüze taşıyan Diyarbakır Müzesi, gelecekte de birçok etkinlik ve proje ile ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER