Gündem

Diyarbakır Silvan'da Göz Ameliyatlarına 15 Yıl Sonra Yeniden Başlandı

Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde Modern Teknoloji ile Katarakt Ameliyatları Yapılmaya Başladı: Vatandaşlar Sağlıklarına Kavuşuyor

Diyarbakır Silvan'da Göz Ameliyatlarına 15 Yıl Sonra Yeniden Başlandı
06-03-2024 11:16
DİYARBAKIR

Yenilikçi Adımlarla Göz Ameliyatlarına Dönüş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yer alan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde, 15 yıl aradan sonra FAKO cihazı ve ameliyathane göz mikroskobu kullanılarak katarakt ameliyatlarına başlandı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlara daha kaliteli ve yerinde hizmet sunma amacıyla başlatılan bu çalışmaların, hastane bünyesinde modern teknolojik cihazların kazandırılması ile mümkün olduğu belirtildi.

Teknoloji ile Desteklenen Sağlık Hizmetleri

Hastanenin göz ameliyatları için gerekli olan göz ameliyat mikroskobu ve FAKO cihazı gibi önemli teknolojik araçları envanterine eklemesi, göz hastalıkları alanında uzman hekimlerin başarılı ameliyatlar yapmasını sağladı. Ocak ayından itibaren gerçekleştirilen 9 katarakt ameliyatı, bu yeni imkanlar sayesinde başarılı bir şekilde sonuçlandı ve hastaların sağlığına kavuşmasına önemli katkı sağladı.

Kaliteli ve Yerinde Hizmet Anlayışı

Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen bu önemli adım, İl Sağlık Müdürlüğü'nün sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırma ve vatandaşlara yerinde hizmet sunma stratejisinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Bu gelişmeler, bölge halkının sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırıyor ve özellikle uzmanlık gerektiren alanlarda tedavi olanaklarını genişletiyor.

"Açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastane envanterine kazandırılan göz ameliyat mikroskobu ve göz ameliyatlarında kullanılan FAKO cihazının hizmete girmesiyle birlikte Göz Hastalıkları Uzmanları tarafından ocak ayından itibaren yapılan 9 katarakt ameliyatının başarılı sonuçlandığı ve hastaların sağlığına kavuştuğu belirtildi." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER