Gündem

DİYARBAKIR SİVEREKLİLER DERNEĞİNDEN KOÇALİ AYMAZ KÜTÜPHANELERİNE KİTAP DESTEĞİ

DİYARBAKIR SİVEREKLİLER DERNEĞİNDEN KOÇALİ AYMAZ KÜTÜPHANELERİNE KİTAP DESTEĞİ
29-11-2020 20:21

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Diyarbakır Siverekliler Derneği Koçali Aymaz’ın isminin yaşatılması amacıyla, aynı isimle Karacadağ’da hizmete giren iki yeni kütüphane için başlatılan kitap kampanyasına destek olmak amacıyla Diyarbakır Siverekliler derneğince toplanan kitaplar Siverek’i İl Yapma Ve kalkındırma Dernek başkanlığına teslim edildi.

Bilindiği gibi Siverek’i İl yapma ve kalkındırma derneği ”Karacadağ ilkokulu ve Karacadağ ortaokuluna SİVİL-DER ve SİVEREK genç girişimciler kulübünün açtığı bölgenin kütüphanesi olan Koçali AYMAZ kütüphanesine kitap bağışlama kampanyası başlamıştır. Bölgedeki çocukların roman, çizgi roman, boyama kitapları, zekâ oyunları kitapları, çeşitli kırtasiye ürünleri ve materyaller ile destek çağırısında bulunulmuştu.

Çağırıya sesiz kalmayıp dernek çatısı alında toplanan yaklaşık 500 kitap Diyarbakır Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol tarafından SİVİL DER Başkanı Ayhan Ekinci’ye teslim edildi.

SİVİL DER Başkanı Ekinci yaptığı açıklamada şunları kaydetti” öncelikle Diyarbakır Siverekliler Dernek başkanımıza değerli üyelere ve bağışçılara teşekkür ediyoruz. Amacımız onursal Başkanımız Koçali Aymaz’ın adını kitap ve bilimle yaşatmaktır bu amaçla başkanımız adına açılan kütüphanelerin bölge kütüphanesi olabilmesi amacıyla bağışçılardan destek bekliyoruz” dedi.

Diyarbakır Siverekliler Dernek Başkanı Burhan Erol “kitap kampanyasına devem edeceklerini” belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER