Gündem

Diyarbakır, Time Dergisi'nin Dünyada Gezilecek İlk 100 Yer Arasında

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın (DTSO) girişimleriyle başlatılan Mezopotamya Ekspresi, Amerika'nın dünyaca ünlü Time Dergisi'nde “Dünyada Gezilecek ve Görülecek En Güzel 100 Nokta” arasında seçildi. Bu başarı Diyarbakır'a nasıl yansıdı?

Diyarbakır, Time Dergisi'nin Dünyada Gezilecek İlk 100 Yer Arasında
26-07-2024 20:30
DİYARBAKIR

Mezopotamya Ekspresi'nin Başarı Hikayesi

Time Dergisi'nin dünyanın gezilebilecek en güzel yerleri özel sayısında 100 destinasyon arasında yer alan Mezopotamya Ekspresi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Devlet Demir Yolları tarafından başlatıldı. Nisan ve Haziran ayları arasında toplam 8 sefer yapan Mezopotamya Ekspresi, bölgenin tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyor.

Turizmde Yeni Bir Soluk

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Mezopotamya’nın keşfedilmemiş bir turizm destinasyonu olduğunu sürekli vurguladıklarını belirtti. Kaya, "Mezopotamya 33 medeniyete ev sahipliği yapmış ve 12 bin 500 yıllık bir tarihe sahip. Bu turizm destinasyonunu dünyaya tanıtmamız lazım." dedi. Time Dergisi'nin bu listeye Diyarbakır'ı dahil etmesi, kentin turizmine olumlu bir katkı sağlayacak.

Yerli ve Yabancı Misafirlerin İlgisi

Mezopotamya Ekspresi’nin seferlerine, YouTuberlar, influencerlar ve yazarlar davet edildi. DTSO ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Diyarbakır’da ağırlanan misafirler, kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetti. Ayrıca, Diyarbakır’ın eşsiz gastronomisi de tanıtıldı. Bu seferler, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerek bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Turizmde Diyarbakır'ın Rolü

Kaya, "Time Dergisi'nin ‘Dünyada Gezilebilecek 100 Yer’ arasına Diyarbakır’ı koyması, kentin turizmine büyük bir katkı sağlayacak. Olumsuz algıların yıkılmasına ve turist sayısının artmasına neden olacak." dedi. Nisan ve haziran aylarında yapılan seferlerin büyük ilgi gördüğünü belirten Kaya, gelecekte daha fazla turist çekmeyi planladıklarını ifade etti.

2025 İçin Büyük Hazırlıklar

Diyarbakır’ın tanıtımı için yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini söyleyen Kaya, "Time Dergisi'nin Diyarbakır’ı gezilebilecek yerler arasında ilk 100’e alması çok önemli bir adım oldu. Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve esnafla birlikte 2025 için hazırlık yapmalıyız." dedi. Mezopotamya Ekspresi'nin yurt dışından da çok sayıda turist çekmesi bekleniyor.

Geleceğe Yönelik Beklentiler

Mezopotamya Ekspresi’nin tanıtımıyla birlikte bölgenin daha fazla tanınacağını ve turizm gelirlerinin artacağını ifade eden Kaya, "Bu proje, bölgenin turizmine çok önemli katkılar sağlayacak. Bölgeyi ziyaret eden turist sayısında büyük bir artış bekliyoruz." dedi. Diyarbakır, bu başarıyla turizmde yeni bir döneme adım atıyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER