Yaşam

Diyarbakır ve Batman'da Kavurucu Sıcaklar Yaşamı Olumsuz Etkiliyor

Diyarbakır ve Batman'da sıcak hava dalgası etkisini arttırıyor. Peki, bu durum vatandaşları nasıl etkiliyor? Sıcaklardan korunmak için neler yapılıyor?

Diyarbakır ve Batman'da Kavurucu Sıcaklar Yaşamı Olumsuz Etkiliyor
26-06-2024 09:30

Termometreler Rekor Seviyede

DİYARBAKIR/BATMAN (AA) - Diyarbakır ve Batman'da aşırı sıcaklar hayatı durma noktasına getiriyor. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Diyarbakır'da sıcaklık 41 dereceyi bulurken, Batman'da bu rakam 42 dereceyi aştı.

Öğlen saatlerinde sıcaklığın en yüksek seviyeye ulaşmasıyla birlikte, kent merkezlerindeki cadde ve sokaklar boşaldı. Dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise park ve bahçelerdeki ağaç gölgelerine sığındı.

Parklar Serinleme Merkezi Oldu

Diyarbakır'da çocuklar, Anzele Parkı'ndaki süs havuzunda serinlemeye çalışıyor. Bu durumu fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarını serinletmek ve güzel vakit geçirmek için parka getiriyor.

Çocuğunu Anzele Parkı'na getiren baba Halit Aylak, "Hava çok sıcak olduğunda çocuklar nerede olursa olsun buraya gelmek istiyorlar. Sıcaklık 40 dereceyi aştığı zaman çocuklar bunalıyor ve buraya gelip serinlemek istiyorlar. Buranın suyu temiz." dedi.

Çocuklar Süs Havuzunda Serinliyor

Çocuklardan Muhammet Emirhan Sezer, "Hava çok ısındı, arkadaşlarımla birlikte serinlemeye geldik." diye konuştu. Aynı parkta serinleyen Süleyman Canbey ise sıcak havada süs havuzunun serinletici etkisinden faydalandıklarını dile getirdi.

Diyarbakır ve Batman'da devam eden bu aşırı sıcaklar, vatandaşları önlemler almaya ve serinleme yolları aramaya itiyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların daha da artması bekleniyor. Bu nedenle uzmanlar, özellikle öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması ve bol su tüketilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER