Sağlık

Diyetisyen Sena Çelebi’den Diyabeti Kontrol Altına Almak için Öneriler

Beslenme ve Diyet Kliniği'nden Diyetisyen Sena Çelebi, Diyabet Hastalarına Beslenme Tüyoları Verdi

Diyetisyen Sena Çelebi’den Diyabeti Kontrol Altına Almak için Öneriler
17-11-2023 13:40

Liv Hospital Gaziantep'ten Diyabetle Baş Etmenin Yolları

Diyabet ve Beslenme: Her Birey İçin Özel Bir Plan

Liv Hospital Gaziantep Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Sena Çelebi, diyabet hastalığında beslenmenin önemine dikkat çekti. Her bireyin farklı olduğunu vurgulayan Çelebi, diyabetli bireylerin diyetlerinin yaşam tarzlarına göre özelleştiğini belirtti. Ancak, her hastalık grubunda olduğu gibi diyabet hastalığında tek bir diyet örneği olmadığını ifade etti.

"Her kişi birbirinden farklı olduğu için diyabetli bireylerin diyetleri de yaşam şekillerine göre farklılık gerektirir. Her hastalık grubunda olduğu gibi diyabet hastalığında tedavi için bir tek diyet örneği yoktur, fakat beslenme planlaması yapılırken en önemli nokta aksi bir durum yoksa diyabetli kişinin vücut ağırlığını korumaya yönelik olmalıdır." - Diyetisyen Sena Çelebi

Kan Şekerini Kontrol Altında Tutmanın Yolu: Sağlıklı Beslenme

Diyabet tedavisinde kan şekerinin kontrolünün sağlanması ve ek hastalıkların önlenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılmasının önemine değinen Dyt. Çelebi, “Her kişi birbirinden farklı olduğu için diyabetli bireylerin diyetleri de yaşam şekillerine göre farklılık gerektirir. Her hastalık grubunda olduğu gibi diyabet hastalığında tedavi için bir tek diyet örneği yoktur, fakat beslenme planlaması yapılırken en önemli nokta aksi bir durum yoksa diyabetli kişinin vücut ağırlığını korumaya yönelik olmalıdır” diye konuştu.

Ara Öğünlerin Önemi

Dyt. Çelebi, diyabet tedavisinde beslenmenin önemine değinerek dikkat edilmesi gereken unsurları şöyle sıraladı: “Az az ve sık sık beslenerek gün içerisinde öğün öncesi ve öğün sonrası açlık ve tokluk kan şeker ölçümlerinizi yaparak şekerinizin ani yükselmesini ve düşmesini engellemiş olursunuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER