Ekonomi

doğal sabunları turistlerin ilgisini çekiyor

meşhur sabunları, doğal içerikleri ve özgün üretim yöntemleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geldi. Peki, bu sabunları özel kılan nedir ve üreti...

doğal sabunları turistlerin ilgisini çekiyor
31-10-2023 14:30

Mardin'in Doğal Sabunları Dünya Çapında İlgi Görüyor 

35 Yıllık Birikim: Mardin Sabunları

Mardin sabunlarının hikayesi, 35 yıl önce küçük bir çeşitlilikle başlamış. Sektör temsilcilerinden Necmi Yüksel'in ifadelerine göre, bu sabunlar tamamen doğal yöntemlerle, yöreye özgü bitkiler ve yağlar kullanılarak üretiliyor. Başlangıçta sadece 3-4 çeşitle yola çıkan Yüksel, bugün 55 çeşide yakın sabun ürettiklerini belirtiyor. Her sabunun kendine özgü faydaları var ve Yüksel, özellikle bıttım, katran ve badem sabunlarının cilt ve saç sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekiyor.

Kimyasal İçermeyen Doğal Sabunlar

Yüksel, sabunlarının doğallığını vurgulamak için kostik gibi kimyasal maddelerin yerine doğal alternatifler kullandıklarını ifade ediyor. Meşe külü, kil ve termal çamur gibi malzemelerin sabunların üretiminde rol aldığını belirten Yüksel, zeytinyağının da sabun yapımında olmazsa olmaz bir bileşen olduğunu söylüyor. Tüm sabunlar el yapımı ve her birinin ayrı bir püf noktası bulunuyor.

Turizmin Doğal Sabunlara Etkisi

Mardin’in doğal sabunları, turistlerin ilgisini çekiyor. Yüksel, turistler sayesinde ayakta durabildiklerini ve doğallığıyla ön plana çıkan sabunların, görsel güzellikleriyle de dikkat çektiğini anlatıyor. Mardin'in artık terör bölgesi olarak değil, turizm bölgesi olarak anıldığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ifade ediyor.

Sabunların sadece Türkiye içinde değil, Avrupa ülkelerine de gönderildiğini belirten Yüksel, Mardin sabunlarının uluslararası bir üne kavuştuğunu gözler önüne seriyor.

Mardin sabunları, doğal içerikleri ve geleneksel üretim yöntemleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ederken, Mardin’in kültürel ve ekonomik yapısına da katkıda bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER