Gündem

DSİ, Deprem Sonrası İçme Suyu İsale Hattı Çalışmalarına Devam Ediyor

Depremin Görünmez Kahramanlarından DSİ, Hatay’da 300 Bin Depremzedenin Acil İçme Suyu İhtiyacını Karşıladı Depremin İlk Anlarından İtibaren Sahada Yoğun Çalışma

DSİ, Deprem Sonrası İçme Suyu İsale Hattı Çalışmalarına Devam Ediyor
06-02-2024 14:56
DİYARBAKIR

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından sahada yoğun çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin ilk sürecinde Hatay ve ilçelerinde 300 bin vatandaşın acil içme suyu ve kullanma ihtiyacını karşıladı. Şimdi ise Diyarbakır'da yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutlarında içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin izlerini silmek ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için ne gibi çalışmalar yapıldı?

"DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kentte bir taraftan arama kurtarma çalışmaları sürerken, diğer taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştirildi."

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem, Diyarbakır başta olmak üzere 11 ilde yıkıma neden oldu. DSİ 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin hemen ardından arama kurtarma faaliyetlerine ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldılar.

Acil İçme Suyu İhtiyacı Karşılandı, Şimdi Sıra TOKİ Konutlarında

DSİ 10. Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı, DSİ ekiplerinin depremin meydana geldiği ilk andan itibaren sahada aktif olarak görev aldıklarını belirtti. Çağlancı, "6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı olan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. DSİ 10. Bölge Müdürlüğü olarak depremin meydana geldiği ilk saatlerden itibaren Bölge Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüzde iş yapan 150'e yakın iş makinesiyle ilk etapta arama kurtarma faaliyetlerinde, daha sonra da enkaz kaldırma faaliyetlerinde en ön safta bulunduk" dedi.

Çağlancı, Hatay'da 9 adet sondaj kuyusu açarak 300 bin depremzedeye içme suyu temin ettiklerini de belirtti. Ayrıca, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki baraj ve göletlerde deprem sonrası herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

TOKİ Konutlarındaki İçme Suyu İsale Hattı Çalışmaları

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, şimdi ise Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutları için içme suyu isale hattı çalışmalarına devam ediyor. İlk etapta acil ihtiyaçları karşılanan konutlarda yaklaşık 20 bin konutun içme suyu ihtiyacını karşılayacak çalışmaların Eylül 2024 tarihinde tamamlanması hedefleniyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER