Spor

Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Finale Yükseldi

Brezilya'nın Güçlü Rakibi Dentil Praia'yı Geçen Eczacıbaşı Dynavit, Şampiyonluk Yolunda Bir Adım Daha İlerledi: Peki Şimdi Rakipleri Kim Olacak?

Eczacıbaşı Dynavit, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda Finale Yükseldi
16-12-2023 12:25

Maçın Önemi ve İlk Setler

Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın yarı final aşamasında, Türk voleybolunun gururu Eczacıbaşı Dynavit, Brezilya'nın güçlü takımı Dentil Praia Clube ile karşılaştı. İlk iki sette gösterdikleri üstün performansla 25-16 ve 25-12'lik skorlarla rakiplerini geçen Eczacıbaşı, mücadeleye hızlı bir giriş yaptı.

Üçüncü Setteki Gerilim

Eczacıbaşı, üçüncü sette rotasyona giderek farklı bir strateji denedi. Bu set, takımlar arasında büyük bir çekişmeye sahne oldu. 27-25'lik skorla Dentil Praia'nın üstünlüğü ile sonuçlanan set, maçın gidişatını değiştirir mi sorusunu akıllara getirdi.

Dördüncü Setin Belirleyiciliği ve Öne Çıkan Oyuncular

Dördüncü set, Eczacıbaşı Dynavit'in kalitesini ve direncini ortaya koyduğu bir set oldu. 25-21'lik skorla bu seti alarak maçı 3-1 kazanan Eczacıbaşı, finale yükselme başarısını gösterdi. Takımın kaptanı Boskovic, 23 sayı ile galibiyetin mimarı olurken, Stevanovic 14, Voronkova 13 ve Hande 11 sayı ile takıma önemli katkılarda bulundu. Brezilya temsilcisi Dentil Praia'da ise Tainara'nın 20 sayısı takımını sırtlamaya yetmedi.

Eczacıbaşı'nın Şampiyonluk Yolculuğu

Eczacıbaşı Dynavit, grubundaki maçları set vermeden kazanarak göz doldurdu. Daha önce 2015 ve 2016 yıllarında şampiyon, 2019'da ise ikinci olan takım, bu başarıyla dördüncü kez finale adını yazdırdı.

Finalin Kapıları ve Olası Rakipler

Finaldeki rakip, bugün TSİ 14.30'da VakıfBank ile Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank arasında oynanacak maçla belli olacak. Eğer VakıfBank da finale çıkarsa, şampiyonada ilk kez iki Türk takımı şampiyonluk için mücadele edecek. Final maçı, yarın TSİ 14.30'da başlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER