Kültür & Sanat

Eğitime Büyük Destek

Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar: Başkan Tahmazoğlu'nun Öğrencilerle Buluşması?

Eğitime Büyük Destek
30-11-2023 21:00

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Öğrencilerle Buluştu: 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti ve eğitime yapılan katkılar hakkında bilgi verdi. Başkan Tahmazoğlu, daha sonra Ümmü Gülsüm Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle de bir araya geldi. Bu buluşma, belediyenin eğitime verdiği önemi ve gençlerle kurduğu iletişimi vurguluyor.

Eğitime Yapılan Yatırımlar

Başkan Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin eğitime yaptığı önemli yatırımları anlattı. Belediyenin okullar ve yurtlar inşa ederek, kitap dağıtımı gibi eğitime destek verdiğini belirtti. Ayrıca, 180.017 öğrenciyi Çanakkale’de ecdadıyla buluşturma, 116.000 öğrenciye bisiklet, başarılı öğrencilere 20.000 adet kol saati ve 15.200.086 adet kitap desteği gibi etkileyici faaliyetlerde bulunduklarını vurguladı.

Geniş Kapsamlı Eğitim Destekleri

Tahmazoğlu, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik deneme sınavları, beslenme kabı, kumbara, kırtasiye malzemesi ve boyama setleri hediye etme gibi çeşitli eğitim desteklerinden bahsetti. Pandemi sürecinde ise 52.000 tablet dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde 60 Z kütüphanesi yaptıklarını söyledi.

Eğitimde Kültürel ve Sanatsal Faaliyetler

Başkan, Türkiye'nin en büyük ikinci kütüphanesinin Akkent Mahallesi'ne inşa edildiğini ve Şahinbey Kongre Sanat Merkezi'nde kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendiğini anlattı. Başarılı öğrencilerin Umre, Bosna Hersek ve Ayasofya ziyaretleriyle ödüllendirildiğini belirterek, eğitime katkılarının sadece akademik destekle sınırlı olmadığını vurguladı.

"Eğitime Şu ana kadar 5.069.921.203 TL destek sağladık. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz." - Mehmet Tahmazoğlu

Bu buluşma ve anlatılan projeler, Şahinbey Belediyesi'nin eğitim alanında gerçekleştirdiği kapsamlı ve çeşitli desteklerin bir özeti niteliğinde. Belediyenin gençlere ve eğitime verdiği değer, gelecek nesillere yatırım yapma anlayışını yansıtıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER