Yaşam

Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişinin Anısına Protesto: Mazgallar Kırmızıya Boyandı

İzmir'de trajik bir olayın ardından sokakta yapılan protesto ve gözaltılar, şehirde elektrik altyapısının güvenliği hakkında önemli soruları gündeme getirdi.

 Elektrik Akımına Kapılarak Ölen 2 Kişinin Anısına Protesto: Mazgallar Kırmızıya Boyandı
18-07-2024 13:00
İZMİR

Trajik Olay ve İlk Tepkiler

İzmir'in Konak ilçesinde sağanak yağmurdan kaçmaya çalışan iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi, şehirde büyük yankı uyandırdı. Olayın yaşandığı Alsancak Enver Dündar Başer Sokak'ta toplanan bir grup, tepkilerini göstermek amacıyla sokaktaki mazgalları kırmızıya boyadı. Bu hareket, ölen kişilerin anısına bir iz bırakma amacı taşıyordu.

"Onların anısına bir iz bırakmak istiyoruz. Gün içinde belediyeye anıt yapılması ile ilgili buradaki komşularımızla dilekçe ulaştıracağız. Arkadaşlarımızın anısı her zaman burada olsun ve bir daha böyle şeyler olmasın istiyoruz." - Ali Güler Yalvaçlı

Soruşturma ve Gözaltılar

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, bilirkişi ön raporu kapsamında sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 27 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Elektrik Altyapısındaki Sorunlar

İzmir'de altyapı projesi yürüten müteahhitlik şirketleri, kentin elektrik altyapısında ciddi sorunlar olduğunu savunuyor. Kamu Müteahhitleri Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Alaattin Epözdemir, geçen yıl kasım ayında yaşanan deniz taşkını sonrası altyapıların tahrip olduğunu ve bu olayın kökeninin bu felakete dayandığını belirtti.

 - Alaattin Epözdemir "Elektrik hatlarının yüzeye yakın geçtiğini bilmeyen kimse yok. Bu sorunun bir bütün olarak İzmir'de söz konusu olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu acı olay şuna vesile olsun istiyorum. İzmir'in özellikle elektrik altyapısının acilen revize edilmesi lazım."

Toplumdan Gelen Tepkiler ve Anma Etkinlikleri

Olayın yaşandığı sokakta bazı aydınlatma direklerindeki kapakların olmaması ve kabloların açıkta kalması, şehirde güvenlik önlemlerinin yetersizliği konusundaki eleştirileri arttırdı. Olay sonrası direklerde onarım yapıldığı gözlendi.

Öte yandan, 12 Temmuz'da etkili olan sağanak sırasında elektrik akımına kapılan üniversite öğrencisi Özge Ceren Deniz'e yardım etmek isterken hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın ailesine taziye ziyaretleri devam ediyor. Acılı ailenin Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'ndeki evinin önüne kurulan taziye çadırı, başsağlığı dileklerini iletmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Elektrik altyapısının güvenliği, belediyenin yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ayrıştırma projeleri ile birlikte ele alınması gereken acil bir konu olarak öne çıkıyor. Toplumun geniş kesimlerinden gelen tepkiler, yetkililerin daha dikkatli ve hızlı hareket etmesi gerektiğini ortaya koyuyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER