Gündem

Emeklilerin Gözü Kulağı TBMM'de: Bayram İkramiyesi 3 Bin Lira Oluyor

Emeklinin Cebini Rahatlatacak Düzenleme: Bayram İkramiyesinde Büyük Artış

Emeklilerin Gözü Kulağı TBMM'de: Bayram İkramiyesi 3 Bin Lira Oluyor
27-02-2024 10:29
ŞANLIURFA

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geliyor. Emeklilerin bayram ikramiyeleri, büyük bir artışla 2 bin liradan 3 bin liraya çıkıyor. Peki, bu artış ne zaman gerçekleşecek ve emeklileri neler bekliyor?

Emekli İkramiyesinde Yüzde 50 Artış

Emeklinin bayram ikramiyesindeki bu artış, TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde yer alacak 8. Yargı Paketi'nde ele alınacak. Yeni düzenlemeyle, ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacak. Bu değişiklik, milyonlarca emekli için büyük bir müjde anlamına geliyor.

8. Yargı Paketi ve Yargı Alanındaki Düzenlemeler

8. Yargı Paketi, sadece emekliler için değil, yargı alanında da önemli düzenlemeler getiriyor. Örgüt adına suç işleme fiili artık müstakil bir suç olarak değerlendirilecek ve bu suçu işleyenler, ayrı ayrı cezalandırılacak. Adli para cezasının alt ve üst sınırları da ciddi bir şekilde yükseltilerek suçla daha etkin bir mücadele hedefleniyor.

Deprem Bölgesine Yönelik Destekler

Yargı paketi, deprem bölgesinde sanayi altyapısını güçlendirme amacıyla verilen desteklerin süresini de bir yıl daha uzatıyor. Bu, depremden zarar gören bölgelerin ekonomik olarak daha hızlı toparlanmasına yardımcı olacak önemli bir adım.

Haftanın Gündemi ve Siyasi Partilerin Toplantıları

Genel Kurul, haftalık çalışmalarına salı günü başlayacak ve gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi yer alacak. Ayrıca, salı ve çarşamba günleri Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak, bu toplantılarda da emeklilerin bayram ikramiyesi ve yargı paketine dair düzenlemelerin detayları ele alınacak. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER