Gündem

Endonezya'dan Gaziantep'e El Yapımı Zeka Oyunları

El emeği zeka oyunlarıyla zihinsel potansiyelinizi artırabilir misiniz?

Endonezya'dan Gaziantep'e El Yapımı Zeka Oyunları
15-02-2024 10:42
GAZİANTEP

Gaziantep'te Bir İlk: El Yapımı Zeka Oyunları

Gaziantep, Zincirli Bedesten'de açılan bir iş yeri sayesinde Endonezya'dan ithal edilen el yapımı zeka oyunlarının tek adresi haline geldi. İşletmeci Ali Özsoy, bu oyunların insan beyin fonksiyonlarını geliştirmede önemli bir rol oynadığını ve bu işe hobi olarak başladıklarını vurguluyor.

Emeklilik Hobisi: Zeka Oyunları

65 yaşındaki Ali Özsoy, emekliliğini değerlendirmek için zeka oyunları dükkanını açmış. Ürünlerin büyük bir kısmını Endonezya ve Hindistan'dan getirtiyor. Türkiye'de bu alanda hizmet veren tek kişi olduğunu belirten Özsoy, işini büyük bir tutkuyla yapıyor.

“Geçirdiğimiz büyük ameliyatların bir nevi ilacı”

Zeka Oyunlarının Faydaları

Özsoy, zeka oyunlarının sadece ticari bir amaç gütmekten öte, insanların zihinsel gelişimine katkı sağladığını söylüyor. Bu oyunlar sayesinde düz mantıkla bakış açısının ötesine geçilebileceğini, yaşam tarzının ve dünyaya bakışın değişebileceğini ifade ediyor.

Alzheimer'a Karşı Bir Savaşçı

Zeka oyunlarının Alzheimer gibi hastalıklara karşı da etkili olduğunu belirten Özsoy, bu oyunların beyin sağlığını korumada önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Oyunların, insanlara tik ağacından yapıldığını ve suya dayanıklı, sert bir yapıya sahip olduğunu ekliyor.

Yılda Bir Kez Gelen Özel Ürünler

Özsoy, bu özel zeka oyunlarının yılda bir kez Endonezya ve Hindistan'dan getirildiğini, fiyatlarının ise malzeme kalitesi ve nadir bulunurluğu nedeniyle 1250 ile 1500 TL arasında değiştiğini belirtiyor.

Zeka Oyunları ile Genç Kalın

Müşterilerden Rıza Polat, zeka oyunlarının kendisini daha genç ve dinç hissettirdiğini, emeklilik dönemlerini bu oyunlar sayesinde daha verimli geçirdiklerini anlatıyor. Bu oyunların özellikle yaşlılar için unutkanlık ve Alzheimer hastalığının önlenmesinde büyük bir fayda sağladığını ekliyor.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER