Spor

Engelli Sporcular Milli Takım Kampına Davet Edildi

Kaza ve Doğuştan Engellerine Rağmen Başarıdan Başarıya Koşan Sporcular, Milli Takım Hayallerine Bir Adım Daha Yaklaştı

Engelli Sporcular Milli Takım Kampına Davet Edildi
27-12-2023 12:10

Ankara'da düzenlenen elemelerde başarılı olarak milli takım kampına davet edilen bedensel engelli Siirtli sporcular Hacı Çağlar ve Şan Erten, ay-yıldızlı formayı giymek için kulaç atıyor. Arkadaşını kurtarmak isterken elektrik akımına kapılarak 11 yaşında dirsekten itibaren kollarını ve dizden aşağı bacaklarını kaybeden 32 yaşındaki Hacı Çağlar ile doğuştan iki bacağı diz kapağından itibaren olmayan 20 yaşındaki Şan Erten, yüzme branşında kendilerini geliştirerek büyük bir başarıya imza attılar.

Engelleri Aşan Azim ve Başarı Hikayesi

Hacı Çağlar, kaza sonucu engelli hale geldikten sonra yüzme sporuna başladı ve kısa sürede önemli başarılar elde etti. Çağlar, "Yüzme sayesinde hayatımız değişti. Milli formayla Avrupa ve dünyada ülkemizi temsil etmek ve Türk bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum." dedi. Şan Erten ise doğuştan engeline rağmen yüzme sporunda başarılı bir performans sergileyerek milli takım seçmelerini geçti.

Milli Takım Kampına Hazırlık

Çağlar ve Erten, Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesinin yüzme havuzunda milli takım kampına hazırlanıyorlar. Her iki sporcu da Ankara'daki seçmelerde barajı aşarak milli takım için kulaç atmaya hak kazandılar.

Antrenör Halil Taş'ın Rolü

Antrenör Halil Taş, sporcularının başarılarının ardında büyük bir emek ve azim olduğunu belirterek, "Her ikisi de milli takımın en güçlü adayları arasında." ifadesini kullandı. Taş, Şan Erten'in protez bacak talebine de değinerek, bu destekle sporcularının daha yüksek moralle yarışmalara hazırlanacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER