Gündem

Erasmus+ Projesi İtalya Toplantısı

STEAM eğitim modeline odaklanan Erasmus+ projesi, İtalya'da yeni bir döneme adım attı. Peki, bu toplantıdan neler çıktı?

 Erasmus+ Projesi İtalya Toplantısı
06-02-2024 13:28
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ana koordinatörlüğünü ve GAÜN Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Başaran'ın öncülüğünü üstlendiği Erasmus++ projesinin dördüncü aşaması, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleşti. Bu önemli toplantı, Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Girişimcilik, Sanat, Matematik (STEAM) eğitim modelini geliştirmeyi ve öğretmenlere uygulanabilir standartlar oluşturmayı hedefliyor.

Uluslararası İşbirliği ve Yenilikçi Eğitim

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bu Erasmus+ programı toplantısı, Uluslararası Uzaktan Eğitim Üniversitesi UNINETTUNO'nun ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, 6 farklı ülkeden 21 akademisyen katılım gösterdi. STEAM+E eğitimine odaklanan bu buluşmada, katılımcılar eğitim üzerine yeni standartlar belirlemeye ve projeler geliştirmeye çalıştı.

Karma Gerçeklik Eğitimine Vurgu

Toplantıda özellikle karma gerçeklik eğitimine vurgu yapıldı. UNINETTUNO'dan Prof. Dario Assante, öğretmenler için sanal gerçeklik ve sanal ortamların muhtemel kullanımı üzerine çığır açan sunumlar gerçekleştirdi. Bu sunumlar, eğitimde teknolojinin nasıl bir rol oynayabileceğini ve öğretim yöntemlerini nasıl dönüştürebileceğini ortaya koydu.

STEAM eğitim modelini geliştirmek ve öğretmenlere uygulanabilir standartlar oluşturmayı hedefleyen projenin dördüncü aşaması, İtalya-Roma’da tamamlandı.

Bu toplantı, Gaziantep Üniversitesi'nin uluslararası arenada eğitim alanındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkmasını sağladı. Ayrıca, STEAM eğitimi konusunda uluslararası işbirliğini ve bilgi alışverişini teşvik ederek, eğitimde sınırları genişletmeyi amaçladı.İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER