Yaşam

Erzurum'da trafik kazası geçiren genç sanatçı, eserlerinin satışından elde ettiği geliri şehit ailelerine bağışlıyor

Erzurum'da trafik kazası geçiren ve filografi sanatıyla hayatına devam eden genç sanatçı, ürettiği eserlerin satışından elde ettiği gelirin yarısını şehit ailelerine bağışlıyor.

Erzurum'da trafik kazası geçiren genç sanatçı, eserlerinin satışından elde ettiği geliri şehit ailelerine bağışlıyor
10-06-2024 14:40

Erzurum'da bir trafik kazasında kardeşini kaybeden ve kendisi de ağır yaralanan Cahit Cano, tedavi sürecinde başladığı filografi sanatıyla hayatının yönünü değiştirdi. Kazadan sonra sıkıntılı bir dönem geçiren genç sanatçı, filografi sanatıyla ruhunu ve bedenini iyileştirdiğini belirtiyor. Cano, Türk bayrağı, futbol kulübü logoları ve portreler gibi çeşitli eserler üreterek sosyal medyada sergileyip satışa sunuyor. Elde ettiği gelirin yarısını ise Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi'ne bağışlıyor. Bu sayede şehit ailelerine destek olmayı hedefleyen genç sanatçı, sanatının gücüyle hem kendisine hem de başkalarına umut veriyor. Cano, kazadan önce ağır işlerde çalıştığını ancak filografi sanatıyla tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini söylüyor. Kendi deyimiyle, "Çiviler ve tellerin insana bu kadar güzel eserler bırakabileceğini öğrenmek beni şaşırttı. " şeklinde konuşan genç sanatçı, şimdi sanatıyla hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını renklendiriyor. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şubesi'nde atölyesine taşınan Cano, filografi sanatıyla üretmeye ve bağış yapmaya devam ediyor.

Kendisine yaşama gücü veren sanatını şehit ailelerine destek olacak bir şekilde kullanmaktan gurur duyan genç sanatçı, herkesi sanatla buluşmaya ve iyilik yapmaya davet ediyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER