Gündem

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şanlıurfa Siyasetinin Duayeni Yetkin, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin Son Yolculuğuna Uğurlandı
07-02-2024 11:37
ŞANLIURFA

Hayatını kaybeden eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin, 71 yaşında, Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Yetkin'in cenazesi, Şanlıurfa'ya getirilerek Nabi Efendi Camisi'nde düzenlenen törenle anıldı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yetkin, kent merkezindeki Bediüzzaman Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze Törenine Kimler Katıldı?

Cenaze törenine, Yetkin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Yetkin'in siyasi ve sosyal hayatındaki önemli isimlerin yanı sıra Şanlıurfa halkının da yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Yetkin'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

1953 yılında Şanlıurfa'da doğan Yetkin, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. MÜSİAD Şanlıurfa kurucu il başkanlığı ve AK Parti Şanlıurfa kurucu il başkanlığı görevlerini üstlenen Yetkin, 22. ve 23. Dönem AK Parti Şanlıurfa milletvekili olarak seçildi. 2021 yılında DEVA Partisi kurucu üyeleri arasında yer alan Yetkin, evli ve dört çocuk babasıydı.

"Şanlıurfa'da 1953 yılında doğan Yetkin, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 1996 yılında MÜSİAD Şanlıurfa kurucu il başkanlığı ve 2001 yılında Şanlıurfa AK Parti kurucu il başkanlığı görevini yürüten Yetkin, 22. ve 23. Dönem AK Parti Şanlıurfa milletvekili olarak seçildi; 2021 yılında DEVA Partisi kurucu üyesi oldu."

Yetkin'in vefatı, hem Şanlıurfa'da hem de Türkiye genelinde siyaset dünyasını yasa boğdu. Siyasi kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan ve Şanlıurfa'nın sosyal hayatına katkıda bulunan Yetkin, son yolculuğuna uğurlanırken, geride saygın bir miras ve halkın kalbinde özel bir yer bıraktı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER