Gündem

Evden Kovulan Enes Erdem Yüksel, 5 Yılda 7 Ülke ve 71 Şehir Gezdi

Evden kovulmak bir insanın hayatını nasıl değiştirebilir? Enes Erdem Yüksel'in dünyayı keşfetme yolculuğu nasıl başladı?

Evden Kovulan Enes Erdem Yüksel, 5 Yılda 7 Ülke ve 71 Şehir Gezdi
09-08-2024 12:15
DİYARBAKIR

Evden Kovulmanın Ardından Başlayan Yolculuk

25 yaşındaki Enes Erdem Yüksel, 5 yıl önce ailesiyle yaşadığı bir tartışmanın ardından evden kovuldu ve bu olay onun hayatını tamamen değiştirdi. Memleketi Kahramanmaraş'tan ayrılan Yüksel, otostopla başladığı yolculuğuna bugüne kadar 70 şehir ve 7 ülkeyi sığdırdı. Her şey, Akdeniz Bölgesi’nden Mersin’e yaptığı ilk otostop yolculuğuyla başladı. Yüksel, "O gün Akdeniz’i gördüğümde bu hayatı sürdürmem gerektiğini anladım" diyor.

5 Yıl Boyunca Türkiye’nin Farklı Şehirlerini Keşfetmek

Yüksel, Türkiye’nin çeşitli şehirlerini keşfetmeye başladı. Yolculuğuna Akdeniz Bölgesi’nden başladı ve sıcak, ılıman bölgeleri gezerek devam etti. Yanında sadece hayatta kalmak için gerekli ekipmanları taşıyan Yüksel, bu sayede doğayı daha yakından tanıma fırsatı buldu. "5 yıldır neresi daha ılıksa, serinse oraya gidiyorum. Çok şükür geziyorum, görüyorum, yeni insanlarla tanışıyorum" diyor.

Uluslararası Yolculuklar ve Yeni Deneyimler

Türkiye’de 71. durağı Diyarbakır olan Yüksel, gezdiği 7 ülkenin de kendisi için unutulmaz deneyimlerle dolu olduğunu belirtiyor. Gürcistan’dan İran’a, Kosova’dan Karadağ’a kadar birçok ülkeyi otostopla gezdiğini anlatan Yüksel, her seyahatinde farklı kültürler tanıma fırsatı bulduğunu ifade ediyor. Gürcistan’da 2 ay kaldıktan sonra İran’da 87 gün geçirdiğini ve bu süre zarfında 45’ten fazla şehri gezdiğini belirtiyor.

Yolculukta Karşılaşılan Zorluklar ve Öğrenilen Dersler

Enes Erdem Yüksel, sırtında taşıdığı ekipmanlarla yolculuk yapmanın zorluklarını da vurguluyor. Otostopla gittiği yerlerde bazen konaklama ve yiyecek ihtiyacını karşılama şansı bulduğunu, ancak sırtında taşıdığı uyku tulumu ve hamağın en büyük destekçileri olduğunu söylüyor. "5 yıldır yoldayım, neyin yük olup neyin yük olmadığını biliyorum" diyen Yüksel, bu süreçte birçok şey öğrendiğini ve hayatta kalma becerilerini geliştirdiğini ifade ediyor.

Evden Kovulmanın Hayatına Etkisi

Yüksel, ailesiyle yaşadığı tartışmanın hayatında büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor. "Ailem için çok çabaladım, ama gençtim, yapamadığım şeyler oldu. Tartıştığımızda küçük şeyleri büyüttüler ve beni evden kovdular" diyor. Ancak Yüksel, bu olayın ardından yaşadığı deneyimlerin ona büyük dersler verdiğini ve "İyi ki kovdular diyecek şeyler yaşadım" diyerek, bu zor dönemin aslında ona özgürlüğünü kazandırdığını ifade ediyor.

Yolculuğun Devamı ve Gelecek Planları

Enes Erdem Yüksel, gezdiği şehir ve ülkelerle yetinmeyi düşünmüyor. Türkiye’de keşfetmediği 10 şehir kaldığını belirten Yüksel, bu şehirleri de ziyaret etmeyi planlıyor. Yolculuğunun devamında, daha fazla ülke ve şehir görmek, yeni kültürler tanımak için yola devam edecek. Geçmişte yaşadığı zorluklara rağmen, yolculuğu sırasında edindiği tecrübeler, onu tam zamanlı bir gezgin haline getirmiş durumda.

"İyi ki kovdular diyecek şeyler yaşadım." - Enes Erdem Yüksel

Enes Erdem Yüksel’in hayatı, bir tartışmayla başlayan ama ona dünyanın kapılarını açan bir serüvene dönüştü. Bugün 71 şehir ve 7 ülke gezen Yüksel, bu yolculuğuna devam etmeye kararlı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Enes Erden Yüksel 4 hafta önce
Bu kişi benim arkadaşlar, Allah size de nasip etsin daha iyisini :)))
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER