Gündem

EVİNİN BALKONUNA DEV FİLİSTİN BAYRAĞI ASTI

EVİNİN BALKONUNA DEV FİLİSTİN BAYRAĞI ASTI
11-05-2021 17:44

‘Gazze’niz Mübarek Olsun’ Bayrağı Asarak Filistin’e Destek Verdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde İsrail’in, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırına tepki gösteren Siverekli Mavi Marmara Gazisi Cevdet Ökenek, evinin balkonuna dev Filistin bayrağı astı.

Evinin balkonuna astığı dev Filistin bayrağının yanına Türk bayrağı da asan Ökenek, Türkiye’nin her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu belirtti.

Ramazan ayının son haftası Dünya Kudüs haftası olduğunu belirten Marmara Gazisi Cevdet Ökenek Kudüs’te yapılan saldırılara tepki göstererek şunları kaydetti. ’’Katil İsrail Teröristleri Mescid-i Aksa’ya özellikle Kadir gecesinde saldırarak oradaki Müslüman kardeşlerimizi yaraladılar, biz bunları şiddetle lanetliyoruz şiddetle telin ediyoruz. Biz de evimizin balkonuna dev Filistin bayrağı asarak oradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istedim, bende 2010 yılında Mavi Marmara’da İsrail’in terörüne ve şiddetine maruz kalmış bir vatandaşım, bizde Filistin’e Gazze’ye insanı yardım götürürken bize saldırdılar bizde onların kurşunlarıyla gerçek mermilerle yaralandık, birçok arkadaşımızda şehit düştü’’ diye konuştu.

-BİZİM MAVİ MARMARA’DA GÖRDÜKLERİMİZİ FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZ HER GÜN GÖRÜYOR

İsrail’in Filistin’de Gazze’de yaptıklarının ilk olmadığını da söyleyen Ökenek şunları kaydetti. ‘’Filistin’deki Kudüs’teki kardeşlerimiz bizim Mavi Marmara’da yaşadıklarımızı yıllardır her gün işkencelere tabi oluyorlar, her gün yaralanıyorlar her gün şehit düşüyorlar. Ama kardeşlerimiz İslam’ın onurlu direnişini sürdürüyorlar, bugün Kudüs’ü savunmak Mekke’yi savunmaktır, Medine’yi savunmaktır, İstanbul’u savunmaktır. Oradaki kardeşlerimizin bacılarımızın bu direnişini takdire şayan buluyoruz ellerinden öpüyoruz biz her türlü maddi manevi onların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

-KUDÜS DÜŞERSE MEKKE DÜŞER MEDİNE DÜŞER İSTANBUL DÜŞER

Tüm Dünya Müslümanlarının Filistinli kardeşlerine destek olmasını vurgulayan Marmara Gazisi Cevdet Ökenek şunları belirtti. ‘’Tüm Dünya Müslümanlarının İsrail’in Filistin’de yaptığı zulümleri yüksek sesle protesto ederek Filistinli ve Gazze’li kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanında olmasını istiyoruz. Çünkü bunu tüm İslam dünyası biliyor ki Kudüs Düşerse Mekke Düşer Medine Düşer İstanbul Düşer’’ ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER