Spor

Fenerbahçe Hull City'yi 5-1 Mağlup Etti

Fenerbahçe'nin yeni transferleri ilk kez sahada! Peki bu maçta neler yaşandı?

Fenerbahçe Hull City'yi 5-1 Mağlup Etti
19-07-2024 12:00
İSTANBUL

İlk Yarıda Karşılıklı Ataklar

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Ülker Stadı'nda İngiltere Championship ekiplerinden Hull City ile karşılaşan Fenerbahçe, maça hızlı başladı. Fenerbahçe'nin ilk 11'inde Livakovic, Osayi-Samuel, Djiku, Çağlar Söyüncü, Oosterwolde, Bartuğ Elmaz, Szymanski, Fred, Kent, Tadic ve Dzeko yer aldı. Hull City ise Pandur, Coyle, Giles, Jones, McLoughlin, Longman, Seri, Slater, Jacob, Simons ve Abdülkadir Ömür ile sahadaydı.

İlk yarı boyunca her iki takım da etkili ataklar gerçekleştirdi. Ancak 38. dakikada Edin Dzeko, Fenerbahçe'yi öne geçiren isim oldu. 44. dakikada ise Fred, skoru 2-0'a taşıyarak Fenerbahçe'yi rahatlatan golü kaydetti. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci Yarıda Gol Yağmuru

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada Edin Dzeko'nun ikinci golüyle skoru 3-0'a getirdi. Sarı-lacivertliler, 53. dakikada Sebastian Szymanski'nin golüyle farkı 4'e çıkardı. Bu üstünlüğe rağmen Fenerbahçe'nin atakları devam etti ve 63. dakikada oyuna giren Mert Hakan Yandaş, 67. dakikada orta sahadan attığı muhteşem aşırtma golle skoru 5-0 yaptı.

Hull City'nin Tek Golü

Hull City, 73. dakikada Hall ile golü bularak skoru 5-1'e getirdi. Ancak bu gol, maçın sonucunu etkilemedi ve Fenerbahçe, sahadan 5-1 galip ayrıldı.

Yeni Transferler İlk Kez Sahada

Fenerbahçe'de yeni transferler Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Levent Mercan, bu maçta ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Oğuz Aydın, 46. dakikada Ryan Kent'in yerine oyuna girerken, Cenk Tosun 69. dakikada Edin Dzeko'nun yerine dahil oldu. Levent Mercan ise 83. dakikada Oosterwolde'nin yerine sahaya çıktı. Oğuz Aydın, 83. dakikada yerini Cengiz Ünder'e bıraktı.

Edin Dzeko'nun performansı göz doldurdu.

Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, bu galibiyet takımın moralini yükseltti. Yeni transferlerin uyumu ve takımın genel performansı, taraftarları umutlandırdı.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER