Teknoloji

Fidanlar Toprakla Buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim töreni düzenlendi. Cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel olarak Türkiye genelindeki fidan dikim etkinlikle...

Fidanlar Toprakla Buluştu
11-11-2023 17:30

Kilis'te Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliği: 500 Bin Fidan Hedefi

Kilis'te Fidan Dikimi Seferberliği

Kilis Musabeyli kırsalında düzenlenen fidan dikim törenine Kilis Valisi Tahir Şahin, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü ve diğer önemli isimler katıldı. Tören, çeşitli kurum ve STK temsilcileri ile vatandaşların da yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Kilis Valisi Tahir Şahin'den Ağaçlandırma Vurgusu

"Cumhurbaşkanımızın 2019 yılında yayınlamış olduğu genelge ile milli ağaçlandırma seferberliğini Türkiye’nin her yerinde başlattık." - Kilis Valisi Tahir Şahin

Kilis'te Yeşil Alan Oranları ve Fidan Dikimi Hedefleri

Vali Şahin, Kilis'in kişi başına düşen yeşil alan oranının 16 metrekare ile Türkiye standartlarının üzerinde olduğunu belirtti. 2022 yılında 500 bin fidanın toprakla buluştuğunu aktaran Vali, 2023 yılında da aynı sayıda fidan dikme hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Toplumun Her Kesiminden Katılım ve Destek

Fidan dikim töreni, öğrenciler ve vatandaşların aktif katılımıyla gerçekleşti. Kilis halkı, eğitim kurumları ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER