Gündem

Filistin’e Destek İçin Öğrenciler Gökyüzüne Balon Bıraktı

Filistin’de Yaşananlara Farkındalık İçin Etkinlik Düzenlendi mi? Detaylar haberimizde

Filistin’e Destek İçin Öğrenciler Gökyüzüne Balon Bıraktı
15-10-2024 17:30
BATMAN

 

Batman'ın Gercüş ilçesinde, Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Ziya Gökalp Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen programda, öğrenciler Filistin bayrağının renklerini simgeleyen balonları gökyüzüne bıraktı. Bu etkinlik, gençlerin uluslararası sorunlara duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

Katılımcılar ve Etkinlik Detayları

Etkinliğe Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Eren Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından öğrenciler, Filistin konulu şiirler, ilahiler ve marşlar seslendirdi. Ayrıca, oratoryo ve tiyatro gösterileri ile Filistinli kardeşler için dualar edildi. Etkinliğin ilerleyen bölümlerinde, İsrail mallarını boykot etme çağrısında bulunan pankartlar açıldı.

Balonlar Gökyüzüne Bırakıldı

Programın sonunda, Filistin bayrağının renkleri olan beyaz, kırmızı, siyah ve yeşil balonlar gökyüzüne salındı. Bu sembolik hareket, katılımcılar arasında büyük bir coşkuyla karşılandı. Etkinlik, öğrencilerin Filistin’e destek vermek için bir araya geldiği anlamlı bir an oldu.

Öğrenciler Duygularını Paylaştı

Programa katılan öğrencilerden Arif Soyvural, "İsrail diyor ki Filistin’den sonra Türkiye gelecekmiş, geldikleri gibi geri gidecekler," dedi. Diğer öğrenciler ise etkinlik hakkındaki duygularını ifade ederek, boykot edilmesi gereken ürünler hakkında uyarılarda bulundu.

Sonuç ve Önem

Bu tür etkinlikler, gençlerin toplumsal sorunlara duyarlılığını artırmanın yanı sıra, dayanışma ruhunu pekiştiriyor. Gercüş ilçesinde gerçekleştirilen bu etkinlik, Filistin halkına olan destek ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak hafızalarda yer edecek.  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER