Gündem

Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

İsrail’in Filistin'e saldırılarına karşı yapılan destek yürüyüşüne katılan vatandaşlar, neden Filistin'e destek verdiler?

Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
19-01-2024 19:00

Çermik Halkı Filistin'e Destek İçin Sokaklarda

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek ve destek vermek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşü Peygamber Sevdalıları Platformu organize etti ve Sütçü İmam Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla belediye meydanına kadar yürüdüler.

İsrail'e Karşı Sloganlar Yükseldi

Yürüyüş sırasında katılımcılar, İsrail'e karşı tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler. "Katil İsrail, Filistin’den defol", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Çermik’ten Gazze’ye direnişe bin selam" gibi sloganlar atıldı ve İsrail'in saldırılarına karşı birlikte duruş sergilendi.

Basın Açıklaması: "Kahrolsun Yahudi İrkçılığı, Yaşasın Kardeşlik"

Yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Abdulselam Yüksel, Filistin'deki insanlar için zalimlerle karşı yürüdüklerini vurguladı. Yüksel, yaşanan savaşın sadece Filistin ve İsrail arasında bir savaş olmadığını, bu durumun küresel bir savaş olduğunu belirtti. Irkçılığa karşı geldiklerini ve insanlık değerlerini savunduklarını ifade eden Yüksel, "Kahrolsun Yahudi ırkçılığı, yaşasın kardeşlik" sözleriyle Filistin'e desteklerini dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER