Gündem

Filistin İçin Sözümüz Var" Konferansı:

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı İşbirliğiyle Gerçekleştirilen

Filistin İçin Sözümüz Var" Konferansı:
06-01-2024 09:05

Konferansın Açılışı ve Önemi

Diyarbakır, Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi’nde düzenlenen " Filistin İçin Sözümüz Var" temalı "Hayır Çarşısı, Ezgi ve Marşlar Programı" ile Gazze’deki trajediyi gündeme taşıdı. Konferans, Muhammed Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, toplumun dikkatini Filistin meselesine çekmeyi amaçladı.

Doç. Dr. Fatih Kurt'un Çarpıcı Mesajları

Doç. Dr. Fatih Kurt, konuşmasında Filistin’de yaşanan zulmün insanlık açısından önemine değindi. Kurt, “Yaklaşık üç aydan beri insanlığımızdan adeta utanacağımız günleri yaşıyoruz,” diyerek yaşananlara dikkat çekti. Ayrıca, Filistin, Mescid-i Aksa ve Kudüs ile olan dini, tarihi ve kültürel bağlara vurgu yaptı.

Gazze'deki Durumun İnsanlığa Dersleri

Kurt, Gazze'de yaşananların sabır, dayanışma ve imanın gücünü öğrettiğini ifade etti. Gazze'nin, insanlara dünya hayatını anlamada önemli dersler verdiğini belirtti.

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük'ün Tespitleri

Celal Büyük, Gazze'deki soykırımın sadece bir bölge ya da dinin meselesi olmadığını, tüm insanlığı ilgilendirdiğini vurguladı. Büyük, “Bu yaşananlar sadece Arap dünyasının meselesi değildir. Bu mesele ümmetin meselesidir,” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Konferansın Sonu ve Etkisi

İlahiler ve Doç. Dr. Fatih Kurt’un duası ile sona eren program, katılımcılara Filistin'deki durum hakkında derin bir farkındalık ve vicdan muhasebesi sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER