Kültür & Sanat

Fotoğraf Tutkunları İçin Doğal Bir Stüdyo

Doğal Güzelliği Sevek, Fotoğrafçıların Yeni Gözdesi

Fotoğraf Tutkunları İçin Doğal Bir Stüdyo
20-12-2023 10:37

  Batman'ın Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alanı, tarihi çınar ağaçları ve doğal şelaleleriyle fotoğraf severlere adeta bir doğal stüdyo sunuyor. Bu eşsiz doğal güzellik, özellikle kurumuş yapraklarıyla sonbaharın en güzel anlarını yakalamak isteyenler için ideal bir mekan haline geliyor.

Sevek'in Tarihi Çınar Ağaçları ve Doğal Şelaleleri

600 yılı aşkın yaşlara sahip tarihi çınar ağaçları ve doğal şelaleler, Sevek mesire alanını fotoğrafçılar için cazip bir nokta yapıyor. Yerlerdeki sararan yapraklar ve akar sular, bu alana özgü bir güzellik katıyor.

Anıları Ölümsüzleştiren Doğal Güzellik

Kadir Demir gibi vatandaşlar, Sevek mesire alanını özel anlarını ölümsüzleştirmek için tercih ediyorlar. Demir, "Burası gerçekten doğa harikası bir yer. Temiz doğada yürüyüş yapmak isteyenler buraya gelerek, kurumuş yapraklar arasında, akar sular, şelaleler ve tarihi çınar ağaçları arasında fotoğraf çektiriyorlar. Çok beğendik, harika bir yer" dedi.

Çınar Ağaçlarının 600 Yıllık Tarihi

Cevdet Demir gibi yerel halk, Sevek mesire alanındaki çınar ağaçlarının 600 yaşından daha büyük olduğunu belirtiyor. Demir, "Bu çınar ağaçlarından dökülen kurumuş yapraklar yerlerde adeta görsel bir şölen oluşturuyor. Birçok kişi buraya gelerek fotoğraf çektiriyor" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER