Gündem

Fotoğraflarla Kardeş Şehir Cetinje Sergisinin Açılışı Yapıldı

Fotoğraflarla Cetinje Sergisi Gaziantep'te Açıldı, Peki Bu Sergide Neler Var?

Fotoğraflarla Kardeş Şehir Cetinje Sergisinin Açılışı Yapıldı
08-02-2024 13:01
GAZİANTEP

Gaziantep ve Cetinje Arasındaki Kardeş Şehir İlişkileri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Karadağ’ın Cetinje şehri arasındaki kardeş şehir ilişkileri 10. yıl dönümü dolayısıyla “Fotoğraflarla Cetinje” sergisinin açılışı gerçekleşti. Ancak, bu ilişkiler ne zaman başladı ve nasıl gelişti?

Sergide Neler Var?

Gaziantep Sanat Merkezi’nde açılan sergide, 60 eser bulunuyor. Bu eserler arasında Kral Nikola Sarayı’nın kuş bakışı görünümü, Cetinje Manastırı ve Piskopos Bahçesinin panoramik görünümü, Crnojevica Nehri, Mavi Kale Konutu, Vlach Kilisesi gibi tarihi ve manzaralar bulunuyor. Sergi, ziyaretçilere hangi tür deneyimler sunuyor?

Açılış Törenine Kimler Katıldı?

16 Şubat’a kadar ziyaretçilere açık olacak serginin açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Cetinje Belediye Başkan Vekili Marko Brnovic, Karadağ’ın Gaziantep Fahri Konsolosu Koray Aksoy ve diğer önemli isimler katıldı. Bu kişilerin sergi hakkında düşünceleri neler?

Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk'in Konuşması

Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Cetinje şehrinin Gaziantep gibi kadim bir şehir olduğunu belirterek, iki şehir arasındaki ilişkilerin önemine değindi. Peki, Berk'in bu ilişkilerle ilgili söylediği ne gibi önemli noktalar var?

Cetinje Belediye Başkan Vekili Marko Brnovic'in Değerlendirmesi

Cetinje Belediye Başkan Vekili Marko Brnovic, kardeş şehir anlaşmasının 10’uncu yıl dönümünde serginin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Brnovic'in sergi ve ilişkiler hakkındaki düşünceleri neler?

Protokol Üyelerinin Sergi Gezisi

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve protokol üyeleri sergiyi gezdi. Peki, protokol üyeleri sergiyi gezerken hangi eserlere daha fazla ilgi gösterdi?İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER