Eğitim

GAGİAD'dan İhracatta Sürdürülebilirlik

Genç İş İnsanları Derneği'nin

GAGİAD'dan İhracatta Sürdürülebilirlik
22-12-2023 18:30

GAGİAD'ın Konuya Yaklaşımı

GAGİAD, " İhracatta Ürün Karbon Ayak İzi ve Etiketler" başlıklı bir söyleşi düzenledi. Metsims Sürdürülebilirlik Yöneticisi Orhan Atacan, etkinlikte ihracatla ilgili son düzenlemeler ve sürdürülebilirlik etiketleri üzerine ayrıntılı bir sunum yaptı. Eco Labels, Çevresel Ürün Beyanları (EPD) ve Global Geri Dönüşüm Standardı (GRS) gibi konular ele alındı.

Avrupa Birliği'nin Yeni Düzenlemeleri

GAGİAD Başkanı Cihan Koçer, açılış konuşmasında, AB'nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'nın (CBAM) yürürlüğe girmesiyle Avrupa Birliği'nde ihracatçıları bekleyen yeni düzenlemeleri vurguladı. Koçer, sürdürülebilirliğin günümüz dünyasında kaçınılmaz bir yaklaşım olduğunu ve GAGİAD'ın bu değişiklikleri üyelerine ve Gaziantep'e aktarma misyonunu vurguladı.

Orhan Atacan'ın Sürdürülebilirlik Üzerine Vurguları

Atacan, sunumunda artan tüketici bilinci ve çevresel farkındalığın, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünlere olan talebi artırdığını belirtti. Etiketlerin ve belgelerin kurumların küresel prestijini belirlemede önemli rol oynadığını ve geri dönüşüm malzemelerinin kullanımını artırmanın günümüzün bir zorunluluğu olduğunu ifade etti.

GAGİAD'ın Sürdürülebilir Gelecek İçin Adımları

"GAGİAD olarak, ülkemizin sürdürülebilir ekonomiye geçişini sağlama, ihracat yoluyla büyüme yolunda üstlendiğimiz misyonu bugün olduğu gibi gelecekte de kararlılıkla sürdüreceğiz." - Cihan Koçer, GAGİAD Başkanı

Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve GAGİAD Başkanı Cihan Koçer'in, GAGİAD Hatıra Ormanı'nda dikilen fidanların sertifikasını Orhan Atacan'a takdim etmesiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER