Eğitim

GAÜN’de Genç Hukukçuların Mezuniyet Coşkusu

Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2023-2024 Mezunları Törenle Diplomalarını Aldı

GAÜN’de Genç Hukukçuların Mezuniyet Coşkusu
16-07-2024 11:45
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunları, Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninde neler yaşandı? Geleceğin hukukçuları bu özel günlerinde hangi mesajları verdiler?

Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın'dan Veda ve Başlangıç Mesajı

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, mezuniyetin bir veda değil, yeni bir başlangıç olduğunu vurguladı. Öğrencilere ve ailelerine seslenerek, Gaziantep Üniversitesi'nin kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti. "Bahtınız ve yolunuz açık olsun" dedi.

Başsavcı İsmail Karataş: "Adil Olmak Zorundayız"

Gaziantep Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, mezun öğrencileri tebrik etti ve hukukçuların adil olması gerektiğini hatırlattı. "Bizler hukukçuyuz, ismimizin önündeki sıfatların hiçbir önemi yok. Hâkim, savcı, avukat olabiliriz ama özümüz hukukçuluk. Hangi görevi icra ediyorsak edelim adil olmak zorundayız. Her zaman adil olun. Yolunuz, bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Siverekli'den İlham Verici Sözler

GAÜN Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Siverekli, mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, adaletin önemine vurgu yaptı ve öğrencilerin gayretlerinin insanlara umut ve ışık olmasını diledi. "Hayata ve sizden adalet bekleyen insanlara verebileceklerinizin en iyisini, en doğrusunu vermeye gayret edin, gayretiniz onlara umut olsun, ışık olsun" ifadelerini kullandı.

Dönem Birincisi Utku Göktuğ Turan'ın Anlamlı Konuşması

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Utku Göktuğ Turan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlattı ve hakkın arayışından asla vazgeçmeyeceklerini belirtti. "Herhalde dünyada bir hak vardır. Ve hak kuvvetin üstündedir. Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve çiçeği burnunda genç hukukçular olarak bu hakkın arayışından asla vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Diploma ve Plaket Takdimi ile Keplerin Havaya Atılması

Konuşmaların ardından, Hukuk Fakültesi’nde derece ile mezun olan öğrencilere diplomaları ve plaketleri takdim edildi. Dönem birincisi Utku Göktuğ Turan’ın yaş kütüğüne dönem plaketini çakması ile devam eden program, mezun öğrencilere belgelerinin takdim edilmesi ve keplerin coşkuyla havaya atılmasıyla sona erdi.

Başarılı Öğrencilere Sertifika ve Plaketler

Törende Hukuk Fakültesi’nde emeği geçenlere plaket takdimi yapılırken, Hukuk Klinikleri’ne katılım sağlayan başarılı öğrencilere sertifikaları verildi.

Mezuniyet töreni, geleceğin hukukçuları için unutulmaz bir gün olarak hafızalarda yer etti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER