Gündem

GAÜN’de Yapay Zeka ve Hukuk Sempozyumu

Jandarmanın atlı birliği Gaziantep’te görev başında

GAÜN’de Yapay Zeka ve Hukuk Sempozyumu
12-05-2024 17:30
GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi ( GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Yapay Zeka ve Hukuk Sempozyumu, teknolojinin hukuk alanındaki etkilerini masaya yatırdı.

Rektörün Açılış Konuşması

"GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, sempozyumun açılış konuşmasında, teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde dünyada yaşanan vahşete dikkat çekerek, yapay zeka ve insanlık ilişkisini vurguladı."

Prof. Dr. Özaydın, akıl ve zekanın farklı kavramlar olduğunu belirterek, günümüzdeki krizlerin zekanın kötüye kullanılmasından kaynaklandığını ifade etti.

Entelektüel Hukukçulara Çağrı

"Rektör Özaydın, hukuk fakültesi öğrencilerine entelektüel hukukçular olmaları çağrısında bulunarak, sempozyumun önemine vurgu yaptı."

Öğrencilere, bu tür etkinliklerin entelektüel gelişimlerine katkı sağlayacağını belirtti.

Sempozyumun Önemi ve Katılımcıların Görüşleri

"GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, yapay zekanın hukuk alanında önemli değişimlere neden olduğunu ve bu değişimlerin etkili bir şekilde yönetilmesinin önemini vurguladı."

Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tayfun Ercan, yapay zekanın olumlu ve olumsuz etkilerini tartışacaklarını ifade ederek, gelecekteki toplumsal düzeni etkileyebilecek bu teknolojinin hukuk boyutunu irdeleyeceklerini belirtti.

Teşekkürler ve Protokol Konuşmaları

"Protokol konuşmaları sonrasında, sempozyuma katkılarından dolayı bir dizi isme teşekkür plaketi takdim edildi."

GAÜN, sempozyumunun başarılı geçmesi ve katkı sağlayan isimlere teşekkürlerini iletti. İHA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER