Spor

GAÜN’lü Öğrenci Milli Takım İçin Altın Madalya Kazandı

Milli atlet Muhammet Hanifi Zengin, U23 Akdeniz Şampiyonası'nda Türkiye'ye nasıl bir zafer kazandırdı?

GAÜN’lü Öğrenci Milli Takım İçin Altın Madalya Kazandı
20-05-2024 12:06
GAZİANTEP

Şampiyonadan Gelen Altın Madalya

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencisi ve aynı zamanda milli atlet olan Muhammet Hanifi Zengin, Mısır'ın İskenderiye şehrinde düzenlenen U23 Akdeniz Şampiyonası'nda cirit atmada 74.14 metrelik atışıyla birinci olarak altın madalya kazandı.

Türkiye'yi Temsil Eden Genç Sporcu

Muhammet Hanifi Zengin, üniversite eğitimini Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde sürdürüyor. Sporcu, aynı zamanda U23 Atletizm Milli Takımı'nın da bir üyesi olarak uluslararası arenada ülkesini temsil ediyor.

Dekandan Övgü ve Teşekkür

GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, Zengin’in bu başarısını kutlayarak, "Öğrencimiz Muhammet Hanifi Zengin'i önemli başarısı ve bu gururu ülkemize yaşattığı için tebrik ederim. Üzerinde emeği olan tüm antrenör ve yöneticilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Şampiyonaya Katılan Diğer Sporcular

Mısır'daki şampiyonaya Türkiye'den toplam 33 sporcu katıldı. Bu sporcular, 16 kadın ve 17 erkekten oluşan U23 Atletizm Milli Takımı'nı temsil ediyordu. Yarışmaya katılan toplam 151 sporcu arasında, Zengin gibi başarılı isimler de yarışma fırsatı buldu.

Uluslararası Başarının Önemi

Muhammet Hanifi Zengin'in bu başarısı, genç sporcuların uluslararası alandaki yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil etme kapasitelerini göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Bu tür başarılar, diğer genç atletler için de ilham kaynağı oluyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER