Gündem

GAÜN Öğrencileri İsrail'in Refah Saldırılarına Karşı Seslerini Yükseltti

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Refah'taki saldırılarına nasıl bir tepki gösterdi?

GAÜN Öğrencileri İsrail'in Refah Saldırılarına Karşı Seslerini Yükseltti
28-05-2024 23:20
GAZİANTEP

Bir Araya Gelen Sesler: Protestonun Amacı

GAÜN öğrenci toplulukları, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştirdiği ve sivil kayıplara yol açan saldırılara karşı bir araya geldi. Merkezi Öğrenci Yemekhanesi önünde düzenlenen protestoda, öğrenciler ellerinde pankartlar ve atılan sloganlarla İsrail'in saldırılarını kınadı.

İnsan Haklarına Dikkat Çekmek

Protesto sırasında yapılan konuşmalarda, İsrail'in eylemlerinin uluslararası insan hakları normlarına aykırı olduğu vurgulandı. Öğrenciler, dünya genelindeki toplumların bu tür saldırılara karşı duyarsız kalmaması gerektiğini belirtti.

Abdulkadir Görecen'den Çarpıcı İfadeler

İşgalci İsrail yıllardır sistematik olarak Filistin halkına katliamlar yapmaktadır. Çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden zalimce soykırım uygulamaktadır. Hiçbir insani, ahlaki değere sahip olmayan İsrail son 8 aydır zulmünü hat safhalara çıkarmıştır. İsrail, 26 Mayıs 2024 gecesinde ’2371 Blok’ adını verdiği ve beş gün önce güvenli bölge olarak nitelendirdiği Refah bölgesine sığınan Filistinli masum sivilleri acı bir şekilde yakarak şehit etti. Biliyoruz ki artık Dünyanın dört bir yanı Filistin’dir. Titreyen her yürek, haykıran her dil Filistin’e destek için eylemdedir.

Anma ve Dua

Protesto gösterisinin ardından öğrenciler, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı. Duygusal anlar yaşanan bu törende öğrenciler, hayatını kaybedenler için dua ederek, ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Toplumsal Duyarlılık ve Geleceğe Bakış

Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin bu etkinliği, gençlerin küresel sorunlar karşısında nasıl bir rol üstlenebileceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Toplumlar arası dayanışma ve barış için gençlerin seslerini yükseltmelerinin önemi bir kez daha ortaya kondu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER