Gündem

Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü Coşkuyla Kutladı

Gaziantep AB Bilgi Merkezi, Avrupa Günü'nü Coşkuyla Kutladı

Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü Coşkuyla Kutladı
13-05-2024 18:30
GAZİANTEP

Etkinlikte Hangi Ülkelerin Müzisyenleri Sahne Aldı?

Fransa, Yunanistan, Türkiye, Romanya ve Sırbistan gibi farklı ülkelerden müzisyenlerin oluşturduğu Haidouti Orkestrası, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ezgilerini içeren çok kültürlü repertuarıyla izleyicilerle buluştu.

Gaziantep AB Bilgi Merkezi, Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası’nda (GTO) kuruldu. Kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan merkez, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı.

Avrupa Günü'nün Önemi Nedir?

Fransız Dışişleri Bakanı Robert Schuman'ın 9 Mayıs 1950'de Avrupa'da barışçıl ilişkilerin kalıcı şekilde kurulması gerektiğini belirterek açıkladığı bir kanun teklifi olan 'Schuman Bildirisi', aslında Avrupa Birliği'nin yapı taşını oluşturuyor. Bu nedenle 9 Mayıs tarihi, AB üyesi ülkelerde, aday ülkelerde ve potansiyel aday ülkelerde 'Avrupa Günü' olarak kutlanıyor.

9 Mayıs Avrupa Günü, bu yıl "Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz" ve "Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah" sloganıyla kutlandı. Etkinlik kapsamında Haidouti Orkestrası'nın sunduğu çok kültürlü repertuar izleyicilere birlik ve dayanışma mesajları verdi.

Etkinliğe Kimler Katıldı ve Nasıl Bir Mesaj Verildi?

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, etkinliğin açılış konuşmasını yaparak Avrupa Günü'nün önemini vurguladı. Yıldırım, toplumların ortak değerini, ortak geçmişini en iyi şekilde ifade eden şeyin sanat olduğunu belirterek, sanatın birleştirici gücünü vurguladı.

Salonu dolduran izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinlik, Avrupa'nın tarihsel ve kültürel mirasını kutlama amacıyla düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır" sözünü hatırlatan Yıldırım, sanatın medeniyet yolunda ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Gaziantep Ticaret Odası'nın Sanata Bakışı ve Gelecek Planları

Gaziantep Ticaret Odası, kurumsal kültüründe sanata verdiği önemi vurgulayarak bölgedeki sanat tutkunu gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Ayrıca düzenledikleri etkinliklerle Gazianteplileri sanatla buluşturmayı amaçlıyor.

9 Mayıs Avrupa Günü etkinliği, Gaziantep AB Bilgi Merkezi'nin sanata ve kültüre verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER