Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden İlkokul Öğrencilerine "Çevre Bilinci" Dersi

Çocuklarımızı daha temiz bir çevre için nasıl bilinçlendirebiliriz?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden İlkokul Öğrencilerine "Çevre Bilinci" Dersi
27-05-2024 15:30
GAZİANTEP

Başkan Fatma Şahin'den Öğrencilere Özel Ziyaret

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hayri Küpeli İlkokulu'nu ziyaret ederek, çevre temizliği ve çöp atma alışkanlıkları konusunda öğrencilere önemli mesajlar verdi. Başkan Şahin'in ziyareti, yeni haftanın ilk ders günü gerçekleşti ve çocuklarla birlikte "Yerlere çöp atma" vurgusu yapıldı.

Eğitim ve Eğlence El Ele: Atma Tiyatro Oyunu

Öğrenciler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı söyledikten sonra, Gaziantep Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Atma" adlı tiyatro oyununu izledi. Oyun, çevreyi koruma ve doğaya zarar vermemek temalarını işleyerek öğrencilere eğlenceli bir dille çevre bilinci aşılamayı amaçladı.

Beyaz Bayrak Ödülü ve Bisiklet Sözü

Başkan Fatma Şahin, okul ziyareti sırasında öğrencilere bir vaatte bulundu: Okul beyaz bayrak alırsa, öğrencilerin dileği olan bisikletler hediye edilecek. Bu, çevre dostu davranışları teşvik edici bir ödül olarak sunuldu.

Çevre Temizliğinin Önemi ve Çocukların Rolü

Başkan Fatma Şahin, tiyatro oyunu sonrasında yaptığı konuşmada, Gaziantep'i eğitim, spor, bilim, kültür ve sanat şehri yapma hedeflerinin yanı sıra çevre duyarlılığının da önemini vurguladı. Çocuklardan edindikleri bilgileri evlerine taşıyarak ailelerini ve çevrelerini bilgilendirmelerini istedi.

Çevresel Eğitimin Önemli Konukları

Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de öğrencilere çevre temizliğinin önemi hakkında bilgi verdi, böylece çocuklar hem idari hem de eğitim açısından tam bir destekle çevre bilinci kazanma fırsatı buldular. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER