Gündem

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

Geleceğin liderlerini yetiştiren GİBTÜ, mezunlarını nasıl bir törenle uğurladı?

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Coşkulu Mezuniyet Töreni
27-05-2024 17:20
GAZİANTEP

Bir Mezuniyetin Anlamı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ( GİBTÜ), üçüncü dönem mezuniyet törenini gerçekleştirdi. 800 öğrenci, aileleri, öğretim üyeleri ve idari personelin katılımıyla düzenlenen törende, öğrenciler GİBTÜ mezunları ailesine katıldı. Tören, Gaziantep'in ileri gelenleri ve siyasi parti temsilcilerinin de katılımıyla renklendi.

Mezunların Sesinden Duygular

GİBTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi ve üniversite birincisi Aylin Berk, mezuniyet konuşmasında öğrencilik yıllarında edindiği bilgi ve deneyimleri topluma sunma heyecanını dile getirdi. Berk, GİBTÜ'de geçirdiği süre boyunca hem mesleki hem de sosyo-kültürel anlamda büyük bir birikim elde ettiğini belirtti ve üniversite yönetimi ile öğretim üyelerine teşekkürlerini sundu.

Rektörün Gözünden Üniversitenin Vizyonu

“Bir dünya üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, törende yaptığı konuşmada üniversitenin kısa sürede uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar attığını ve öğrenci odaklı bir eğitim anlayışını benimsediğini vurguladı. Üniversitenin üç dilli eğitim sürecine başladığını, kampüs alanını bir yaşam merkezi haline getirdiklerini ve uluslararası öğrenci sayısını yüzde 400 artırdıklarını belirtti.

Ödüllü Mezunlar ve Özel Anlar

Fakülte ve bölüm bazında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, mezuniyet töreninin heyecanını artırdı. Dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek geçici mezuniyet belgeleri takdim edildi. Bu anlar, öğrenciler ve aileleri için unutulmaz anılara dönüştü.

Kep Atma Töreni ve Halaylar

Mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atma ritüeli ve ardından düzenlenen halaylarla son buldu. Bu coşkulu final, mezuniyetin geleneksel kutlama ritüellerini ve öğrencilerin mezuniyet sevincini yansıttı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER