Gündem

Gaziantep'te Avukatlar Netanyahu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Netanyahu'nun savaş suçları nedeniyle yargılanması için Gaziantep'ten adım atıldı: Bu çağrı yeterli destek bulacak mı?

Gaziantep'te Avukatlar Netanyahu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
02-06-2024 12:50
GAZİANTEP

Toplu Hareket: Gaziantep Barosundan Suç Duyurusu

Gaziantep'te, Filistin'e yönelik savaş suçu işlediği gerekçesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aleyhine suç duyurusunda bulunuldu. Gaziantep Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Tatlı'nın liderliğinde toplanan avukatlar, adliye önünde güçlü bir açıklama yaparak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Netanyahu'nun Suçları ve Gaziantep'ten Yükselen Ses

Ferit Tatlı, yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin halkına yönelik uzun süredir devam eden hak ihlalleri ve ırkçı politikalarına dikkat çekti. Refah kentinde evsiz Filistinlilerin sığındığı çadırların vurulması gibi vicdansız tutumların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesine Başvuru

"Gaziantep Barosu olarak bugün meslektaşlarımıza Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere suç duyurusunda bulunma çağrısı yaptık." - Ferit Tatlı

Sessiz Kalmayan Gaziantep Avukatları

Yıllardır süren savaş ve son aylarda artan saldırılara karşı uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştiren Tatlı, Gaziantep'ten başlayan bu adımın, global bir tepki yaratmasını umduklarını ifade etti. Bu kapsamda, çok sayıda avukat tarafından imzalanan dilekçeler, uluslararası ceza mahkemesine iletildi.

Netanyahu'ya Yöneltilen Suçlamalar

Avukatlar tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede Netanyahu'nun "soykırım", "insanlığa karşı suçlar", "savaş suçları", "insan öldürme", "yaralama" ve "işkence" gibi suçlardan sorumlu tutulması talep edildi. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER