Gündem

Gaziantep'te Birlik ve Beraberlik Mesajları

Deprem Mezarlığında Anma Töreni Depremin Yıl Dönümünde Gaziantep Protokolü, İslahiye'de Kayıpları Anıyor: Acılar Paylaşılırken Umut Var mı?

Gaziantep'te Birlik ve Beraberlik Mesajları
06-02-2024 20:30
GAZİANTEP

Gaziantep kent protokolü, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde İslahiye ilçesindeki deprem mezarlığını ziyaret ederek, asrın felaketi olarak nitelendirilen bu büyük doğal afette hayatını kaybeden vatandaşları andı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Gaziantep'in İslahiye ilçesinde büyük yıkıma neden olan iki büyük depremde bin 435 vatandaşımız hayatını kaybetti. Peki, bu anma töreni, yas tutan aileler ve tüm bölge için ne anlama geliyor?

Deprem Şehitlerini Anma ve Dayanışma

Yakınlarını kaybeden depremzede vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren deprem mezarlığına akın etti. Gaziantep kent protokolü, afette hayatını kaybeden vatandaşların kabirlerini ziyaret ederek, üzerlerine karanfil bırakarak saygılarını sundu. Bu ziyaret, sadece bir anma töreni olmanın ötesinde, birlik ve beraberlik mesajlarının da güçlü bir şekilde verildiği bir buluşma oldu.

Gözyaşları ve Dualar

Deprem mezarlığında, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, diğer milletvekilleri ve kurum amirlerinin katılımıyla düzenlenen programda, il müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar tarafından okunan duaya katılan herkes hep bir ağızdan "amin" dedi. Bu, afette hayatını kaybedenlerin anısına saygının yanı sıra, toplumun her kesiminden insanların bir araya gelerek yaşanan acıyı paylaştığı ve dayanışma içinde olduğu anlamlı bir moment oldu.

Acıların ve Umutların Paylaşıldığı Anlar

Gaziantep'te düzenlenen bu anma töreni, deprem felaketinin yaralarının sarılması ve geleceğe dair umutların yeşertilmesi adına önemli bir adım olarak kabul edilebilir. Toplumun farklı kesimlerinden insanların bir araya gelerek dayanışma içinde olmaları, bu tür felaketler karşısında birlikte hareket etmenin ve destek olmanın önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde İslahiye ilçesinde bin 435 vatandaş hayatını kaybederken binlerce vatandaş da yaralandı.

Gaziantep ve özellikle İslahiye ilçesi için düzenlenen bu anma töreni, depremde kaybedilen hayatları anma ve afetten etkilenenlere destek olma konusunda toplumsal bir dayanışma örneği olarak tarihe geçti. Bu dayanışma, yalnızca yas tutan ailelere değil, tüm bölgeye ve ülkeye moral ve umut vermektedir. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER