Gündem

Gaziantep'te Deprem Anısına Mevlid-i Şerif Okutuldu

Asrın Felaketinin Yıl Dönümünde Gaziantep'te Duygusal Anma

Gaziantep'te Deprem Anısına Mevlid-i Şerif Okutuldu
07-02-2024 09:35
GAZİANTEP

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'nde düzenlenen Mevlit programıyla depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen bu program, felaketin izlerini hafifletmeye ve yaraları bir nebze olsun sarmaya yönelik bir dayanışma örneği sundu.

Duygusal Anma Töreni

Yatsı namazından sonra Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi'nde düzenlenen mevlit programı, depremde kaybedilen canları anmak için bir araya gelen depremzede vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Program, imam hatip ve müezzinler tarafından okunan Mevlit-i Şerif ile başladı.

Ali Erbaş'tan Dua ve Mesajlar

Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, depremzedeler için dua etti, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa diledi. Erbaş, felaketin yaralarının sarılması için ulusal birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

"Allah’ım, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için bize güç ver, bizi senden başkasına muhtaç eyleme" - Prof. Dr. Ali Erbaş

Erbaş, ayrıca deprem bölgesinde görev yapan arama kurtarma ekipleri ve STK'lar dahil olmak üzere tüm görevlilere güç ve kuvvet dileğinde bulundu, geçen yıl yaşanan depremin acısının hala yüreklerde olduğunu ifade etti.

Yardımlaşma ve Dayanışmanın Gücü

Diyanet İşleri Başkanı, felaket karşısında gösterilen dayanışma ve yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da vakfıyla birlikte depremin ilk anından itibaren vatandaşların yanında olduğunu ve hizmetlerin kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Geniş Katılımlı Anma Programı

Düzenlenen Mevlid-i Şerif programına Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanları, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep ve Eskişehir Milletvekilleri ile İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın da aralarında bulunduğu pek çok yetkili katıldı.

Bu anma programı, depremin yarattığı yıkım ve kayıpların ardından, toplumsal yaraların sarılmasına ve acıların paylaşılmasına yönelik önemli bir adım oldu. Gaziantep'teki bu etkinlik, dayanışma ve birliğin, zor zamanlarda nasıl güçlü bir destek sağlayabileceğinin altını çizdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER