Gündem

Gaziantep'te Deprem Sonrası Yerel Basın Eğitimi Tamamlandı

Deprem bölgesindeki gazetecilere yönelik düzenlenen eğitim programı, yerel basının sorunlarına dikkat çekti ve çözüm yolları aradı. Peki, deprem bölgesindeki gazeteciler hangi zorluklarla karşılaşıyor ve bu zorluklarla nasıl başa çıkıyorlar?

Gaziantep'te Deprem Sonrası Yerel Basın Eğitimi Tamamlandı
15-05-2024 10:05
GAZİANTEP

Gaziantep'te iki gün süren "Deprem Bölgesi Yerel Basının Durumu Eğitim Çalışması Programı" sona erdi. Ankara Gazeteciler Cemiyeti, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ve Gaziantep Basın Cemiyeti'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, 6 Şubat depremlerinden etkilenen gazetecilere ve iletişim fakültesi öğrencilerine yönelik seminerler içerdi.

Gazetecilerin Deprem Deneyimleri ve Çözüm Önerileri

Programda, bölgedeki gazetecilerin yaşadığı sorunlar ele alındı ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, gazeteci olarak deprem sırasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar, bölgedeki haberleşme ve bilgi akışının zorluklarını vurgulayarak, deprem anında yaşananları anlattı.

 - Kerem Kocalar "Depremde sahadaki muhabirden bir şey istemek zorundasınız ama sahadaki muhabir bir yandan da annesinden haber alamıyor. Muhabir arkadaşı sahadan çekip kendisine zaman ayırması gerektiğinin farkındasınız ama yerine koyacak kimseniz yok."

Psikolojik Destek ve Gazetecilik Zorlukları

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş ve gazeteci Ünsal Ünlü, deprem anında gazetecilik yapmanın zorlukları üzerine konuştu. Kırmızıtaş, özellikle deprem gibi acil durumlarda duygusal olmaktansa profesyonel kalmak zorunda olduklarını ifade etti. Ünlü ise kariyeri boyunca yaşadığı deneyimleri ve 'patronsuz' yayıncılık yapmanın önemini vurguladı. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER