Asayiş

Gaziantep’te Filistin Şehitleri İçin Yürüyüş Düzenlendi

Filistin'e yönelik saldırılarda şehit olan Yahya Sinvar için düzenlenen yürüyüşte, Gaziantep halkı neyi hedefliyor? DETAYLAR HABERİMİZDE

Gaziantep’te Filistin Şehitleri İçin Yürüyüş Düzenlendi
19-10-2024 14:30
GAZİANTEP

Gaziantep’te, soykırımcı İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu şehit olan Hamas lideri Yahya Sinvar ve diğer Filistinli şehitler için bir yürüyüş düzenlendi. Birçok sivil toplum kuruluşu (STK) ve vatandaş, Ulu Cami’den Şehitler Abidesi’ne kadar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüdü.

Sinvar’ın Şehadeti İçin Gaziantep’te Bir Araya Gelindi

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şehit düşen Yahya Sinvar’a tepki göstermek ve Filistin davasına destek vermek amacıyla Gaziantep halkı, akşam namazının ardından toplandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, açılış konuşmaları ve basın açıklamasıyla devam etti. Katılımcılar, Yahya Sinvar ve diğer Filistinliler için sık sık tekbir getirerek dua etti.

Gaziantep Kudüs Platformu’ndan Basın Açıklaması

Yürüyüşün ardından, Gaziantep Kudüs Platformu adına Bülbülzade Vakfı Mütevelli Kurulu Üyesi Mahmut Kaçmazer bir basın açıklaması yaptı. Kaçmazer, Gazze’de 377 gündür süren İsrail soykırımına dikkat çekerek, “Bir yıllık bu süreçte nice şehitler verdik, Yahya Sinvar da bunlardan biri. Bugün burada Yahya Sinvar’ın şehadetini tebrik ediyor ve aynı şekilde şehit olmayı Rabbimizden diliyoruz” dedi.

Sinvar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Yahya Sinvar için kılınan gıyabi cenaze namazı sonrasında kalabalık, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. Yürüyüş esnasında vatandaşlar sık sık tekbir getirerek Filistin’e destek mesajlarını yineledi.

Filistin’e Destek Mesajları ve Sessiz Dağılım

Yahya Sinvar’ın şehadetinin ardından düzenlenen yürüyüş, Filistin davasına olan desteği pekiştirdi. Yürüyüşte katılımcılar, Filistin’in bağımsızlığı ve halkının özgürlüğü için dualar ederek İsrail’in saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Gaziantep’ten Filistin’e Yönelik Dayanışma

Gaziantep halkı ve sivil toplum kuruluşları, Filistin’e yönelik dayanışma mesajlarını güçlü bir şekilde ifade etti. Yahya Sinvar ve diğer şehitler için yapılan bu yürüyüş, Filistin davasına olan desteğin bir kez daha gösterilmesini sağladı. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER