Gündem

Gaziantep'te Hafif Ticari Araç Devrildi: Altı Yaralı

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen trafik kazası sonucu altı kişi yaralandı. Peki, bu kazaların önlenmesi için alınması gereken önlemler nelerdir?

Gaziantep'te Hafif Ticari Araç Devrildi: Altı Yaralı
22-04-2024 09:22

Gaziantep'in Nurdağı ilçesi, kara yolunda meydana gelen ve bir hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu altı kişinin yaralandığı ciddi bir trafik kazasına sahne oldu. A.A. yönetimindeki 34 FMZ 503 plakalı araç, Kömürler Mahallesi mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

Kaza Anı ve İlk Müdahale

Kaza, yoğun kullanılan Nurdağı-Gaziantep kara yolunda gerçekleşti. Aracın şarampole devrilmesi sonucu sürücü A.A. ile araçta bulunan E.A, Y.A, R.A, Y.A. ve Z.A. yaralandı. Kazanın hemen ardından bölgeye jandarma, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralıların Durumu ve Hastaneye Sevk

Yaralılar, olay yerine hızla ulaşan ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneden alınan bilgilere göre, araçtaki yolculardan Y.A.'nın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Trafik Güvenliği ve Önlemler

"Kaza, özellikle sürücülerin hız sınırlarına uymaması ve yorgun veya dikkatsiz sürüş yapmaları nedeniyle meydana geliyor. Bu tür kazaların önüne geçebilmek için yolların düzenli olarak denetlenmesi ve sürücü eğitimlerinin artırılması gerekmektedir." - Trafik güvenliği uzmanı

Kaza, Gaziantep'te sıkça yaşanan trafik kazalarını ve bu kazalarda alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, kazaları minimize etmek için gerekli tedbirleri alma ve yol güvenliğini artırma konusunda çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER